Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Τι έλεγε ο Γερακιώτης στο Παλληνιώτη ….. για τις πατάτες ...



 Γερακιώτης:  Έλα ρε ομογενοποιημένε Παλληνιώτη, πως τα πας; Το παλεύεις ε, ναι αλλά τα φαγοπότια δεν τ΄ αφήνεις! Προχτές μαζευτήκατε πάλι καμιά εικοσαριά έμαθα, αλλά στο συνδημότη σου μιλιά για τα……δρώμενα. 

Παλληνιώτης: Όχι ρε φίλε, δεν είναι κάτι μυστικό, θα τα πούμε από κοντα, άλλωστε ουδέν κρυπτόν υπό τον…..διευρυμένο ήλιο του δήμου. Ακόμη και τα….λερωμένα κι΄ άπλυτα βγαίνουν στη φόρα, έστω και αν πλένονται η σερβίρονται…..στο χέρι!

Γερακιώτης: Α! δεν σου ΄πα, αυτήκοος κατά τους ισχυρισμούς της μάρτυς, μου μετέφερε αποσπασματικά τον εξής μετά παρασίτων διάλογο μεταξύ διαδημοτικών φιλενάδων.
        Έκανε την μακακία η ανεγκέφαλη αλλά της πάει τα πάντα (όλα) στο πιάτο!
        Ε! μια ζωή πήγαινε…..γεμάτα τα πιάτα στους        άλλους, για ένα θα του κακοπέσει τώρα….

Παλληνιώτης: Άσε τις…. δεκαοχτούρες, (μπιτσούνια κατά περίπτωση), τώρα και μίλα μου για Πατάτες! Έμαθα ότι ο δήμος  πήρε την σκυτάλη από την….Αι–Κατερίνη και συνεχίζει την πατατένια διαδρομή, με στόχο το πατάτιο έπαθλο!  Είναι αλήθεια;

Γερακιώτης: Ναι- Ναι! Η Αι-Κατερίνη έκανε την…..πατάτα τις προάλλες και τώρα ο δήμος προσπαθεί να βγάλει τις πατάτες από την φωτιά, να δούμε ποιος θα κρατήσει την…..καυτή πατάτα αν αποδειχτεί τοιούτη τελικά. Πάντως η πρωτοβουλία, άσχετα αν ξεκίνησε από την Αι-Κατερίνη ήταν εύστοχη, τουλάχιστον επικοινωνιακά, προς το παρόν…..

 Παλληνιώτης:  Συμφωνώ απολύτως, εύστοχή και έξυπνη θα έλεγα για το δήμο και αποδοτική για τους παραγωγούς. Είδες που η πατάτα ήταν τελικά το πιο παρεξηγημένο ζαρζαβατικό. <Πήρε την καυτή πατάτα>, <Έκανε πατάτα>, κ.λ.π. λέμε με αρνητική πάντα διάθεση. Που να φανταζόμαστε ότι θα γινόταν η…..πατάτα της έριδος για…..λαϊκή κατανάλωση!   

Γερακιώτης: Έχεις δίκιο τώρα που το καλοσκέφτομαι, πολύ ντόρος- πολύ ντόρος για την πατάτα ρε φίλε! Δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, κανάλια με πιρούνια ανά χείρας και μικρόφωνα στο στόμα να αλαλάζουν: Κερδίσαμε – κερδίσαμε την μάχη της πατάτας! <‘Ιτε παίδες Ελλήνων…..>. Αυτή είναι η κοινωνία μας!(;)

Παλληνιώτης: Ναι πάνω στην αναμπουμπούλα παρήγγειλα και ΄γω 50 κιλά! Με πιο ψύχραιμους όμως υπολογισμούς μάλλον την έκανα την……πατάτα. Ώσπου να τις φάω, θα σαπίσουν 10 κιλά, θα φυτρώσουν άλλα δέκα κάτι τηλέφωνα κάτι βενζίνες θα μπω και μέσα! Εκτός και αν μου τις μεταφέρει ο δήμαρχος με την καινούργια ΛΑΝΤΣΙΑ που του αγοράσαμε!   

Γερακιώτης: Χωρίς να θέλω να σε απογοητεύσω φίλε, εκτιμώ ότι κατά την ημέρα της παραλαβής τα σουπερ μάρκετ θα την έχουν στην ίδια τιμή…… Έτσι και έκαναν πατάτα, θα γίνει της π……..ας.

Εμπνευσμένη Επιστολή Αναγνώστη
                                                                                                                                                http://eisodos17.blogspot.com/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου