Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Ανακατασκευάζεται το προβληματικό τμήμα της Ελευθ. Βενιζέλου στην Παλλήνη. Έργο ανακούφισης για τους πολίτες

Άρχισαν –παρόντος του Δημάρχου κ. Αθαν. Ζούτσου- και βαίνουν προς ολοκλήρωση οι εργασίες ανακατασκευής της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου, από την οδό Φειδιππίδη ως και την Λεωφόρο Μαραθώνος και για το λόγο αυτό, η κυκλοφορία των οχημάτων στο εν λόγω τμήμα δεν θα είναι εφικτή για ως αύριο πρωί..


Πρόκειται για έργο που θα δώσει οριστική λύση σε ένα πρόβλημα πολλών ετών, δεδομένου ότι το συγκεκριμένο τμήμα της Ελευθερίου Βενιζέλου και με κατεύθυνση τη Λεωφ. Μαραθώνος, ήταν διαστρωμένο κατά τρόπο που κατέληγε σε απότομη ανωφερική κλίση με αποτέλεσμα, οι ελαστικοί τροχοί των οχημάτων να …δεινοπαθούν κατά την εκκίνησή τους κάθε φορά που ο φωτεινός σηματοδότης άναβε πράσινο.

Στο παρελθόν, επιχειρήθηκε η επίλυση του προβλήματος με χάραξη επί του καταστρώματος της οδού, επάλληλων «γραμμών», όμως στην πράξη, τα αποτελέσματα δεν ήταν τα αναμενόμενα, με συνέπεια τα προβλήματα να παραμένουν και κατά διαστήματα να προκαλούνται και μικροσυγκρούσεις με διερχόμενα από τη λεωφ. Μαραθώνος οχήματα.

Το έργο με τον τρόπο που γίνεται –σκάφτηκε σε βάθος το συγκεκριμένο τμήμα της οδού- διασφαλίζει την οριστική επίλυση του χρόνιου αυτού προβλήματος, γεγονός που θα ανακουφίσει μεγάλο αριθμό συμπολιτών μας, κυρίως εκείνους που διαμένουν στην περιοχή και διασχίζουν καθημερινά την Ελευθερίου Βενιζέλου.



Σημειώνεται ότι η ανακατασκευή του συγκεκριμένου τμήματος της Ελευθ. Βενιζέλου αποτελεί μέρος ενός μεγάλου προγράμματος έργων οδοποιίας στις εντός σχεδίου περιοχές, της δημοτικής ενότητας Παλλήνης, προϋπολογισμού 800.000 ευρώ και το οποίο ήδη βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται, ότι κατασκευάστηκαν -και πρόκειται να κατασκευαστούν- τμήματα επί των οδών:

Ζαϊμη, Λόρδου Βύρωνα, Κυδαθηναίων, Επτά Αστέρων (πρόκειται για την οδό προσπέλασης στην εκκλησία του Πανοράματος –το έργο έγινε) καθώς και οι οδοί στην περιοχή του οικισμού Βακαλόπουλο, οι οποίοι, ειρήσθω εν παρόδω,

έπρεπε να κατασκευαστούν από τα περίπου 2 εκατομμύρια ευρώ της εισφοράς των κατοίκων σε χρήμα, τα οποία, όμως, διατέθηκαν από την πρώην δημοτική αρχή του κ. Σπ. Κωνσταντά σε άλλες ανάγκες του Δήμου, με αποτέλεσμα ο εν λόγω «κωδικός» να είναι σήμερα «άδειος» και να αναζητούνται από αλλού πόροι για τα «ανταποδοτικά έργα» στο Βακαλόπουλο!


Για την ενημέρωση των αναγνωστών του «Ν», το παραπάνω έργο οδοποιίας στις εντός σχεδίου πόλης οδούς, χρηματοδοτείται από πιστώσεις Σ.Α.Τ.Α. και είναι ενταγμένο στον προϋπολογισμό του Δήμου Παλλήνης.

http://neologosattikis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου