Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

ΠΑΛΛΗΝΗ: WWW HARVAT(I). COM COM


Kύριε Διευθυντή, «Το μωραίνει κύριος oν βούλεται απολέσαι», αναφέρεται σε ορισμένη ηλικία ανθρώπων; σε συγκεκριμένο επάγγελμα; σε ειδικό θέμα; ή απευθύνεται στους πάντες και καλύπτει «πάσα νόσο και πάσα μαλακία»;

Με τιμή, Νεόφτωχος.

Διαβάσαμε με προσοχή τις «ρουτινιάρικες» επιδόσεις της δημοτικής αρχής, όπως αναφέρονται στα απανωτά «ιλουστρασιόν» προεκλογικά έγγραφα του υποψ. Δημάρχου Θ. Ζούτσου. Δεν θα τις κρίνουμε διότι ούτε χώρο μας… διαθέτουν, ούτε χρόνο διαθέτουμε, ούτε γνώση σε όλα έχουμε, ούτε όρεξη, αλλά κυρίως επειδή αυτό είναι υποχρέωση των άλλων υποψηφίων δημάρχων και των υποψηφίων δημοτικών και τοπικών συμβούλων. Εμείς φίλοι μας, συνεχίζουμε στο ….ίδιο, όπως θέλετε χαρακτηρίστετο, μοτίβο, να χρωματίζουμε κάποιες συμπεριφορές και νοοτροπίες που κατά την άποψή μας προσφέρονται ως παραδείγματα προς αποφυγή ή προς μίμηση. Ακόμη και αν απορρίπτετε τα « εδώ διαλαμβανόμενα» μερικώς ή ολικώς, σημαίνει ότι πετύχαμε τον «διάλογο» που είναι και ο μοναδικός στόχος μας……

Χαρακτηρίσαμε τις επιδόσεις της δημοτικής αρχής έργα ρουτίνας διότι δεν θα βρείτε ούτε ένα δήμο που να μην διαθέτει κοινωνικό παντοπωλείο, φαρμακείο, ιατρείο, χορηγούς και εθελοντές κοινωνικής προσφοράς, που να μη μαυρίζουν με άσφαλτο κάποιους δρόμους, που να μην μαζεύουν τα σκουπίδια, που να μην προωθούν τα σχέδια πόλης, που να μη συντηρούν τις εγκαταστάσεις και πάει λέγοντας, δηλαδή την διαχείριση των αναγκαίων για την οποία και αμείβονται. Χρήσιμα μεν, αυτονόητα δε.

Το ζητούμενο, το κάτι παραπάνω που απαιτούν οι πολίτες είναι το όραμα, η καινοτομία, η αειφόρος ανάπτυξη, η προοπτική για το μέλλον, η οικονομίες κλίμακας, η οργάνωση των υπηρεσιών για καλές υπηρεσίες στους πολίτες, η ουσιαστική διαφάνεια, η συμμετοχική δημοκρατία, με μια λέξη μεταρρυθμίσεις.

Για να κάνεις όμως μεταρρυθμίσεις, πρέπει να υιοθετήσεις την εκλογίκευση του τρόπου λειτουργίας του δήμου με βάση τον διοικητικό ορθολογισμό, αδιαφορώντας για το ενδεχόμενο «πολιτικό κόστος». Ο μεταρρυθμιστής δήμαρχος, για να βάλλει, έστω, τις βάσεις μιας καινούργιας νοοτροπίας, πρέπει να δείξει εμπράκτως ότι αυτοπεριορίζεται, ότι δρα δηλαδή με καθολικής ισχύος ορθολογικά κριτήρια και όχι με επιμεριστικά κριτήρια κομματικού ή προσωπικού οφέλους. Επιθυμεί π.χ να εφαρμόσει περιοριστική πολιτική στις δαπάνες; πρέπει να την επιβάλλει πρώτα στον εαυτό του. Υπόσχεται ορθολογική αξιολόγηση των άλλων; πρέπει να ξεκινήσει πρώτα από τον ίδιο.

Δύσκολες αποφάσεις στον καιρό μας για…..πρίγκιπες!

Άλλο και τούτο! Εννοούμε το καινούργιο φρούτο που ξεφλουδίζουν κάποιοι αυτοδιοικητικοί συνδυασμοί προκειμένου να το προσφέρουν καθαρισμένο στους πολίτες, σχετικά με την…..ανεξαρτησία τους ή με την μη κομματική τους εξάρτηση. Τι λέτε ρε λεβέντες! Ξέχασε, νομίζετε, ο κόσμος ότι στις προηγούμενες εκλογές τρέχατε μαζί με τους παρατρεχάμενούς σας και παρακαλούσατε να λάβετε την ευλογία του ΠΑΣΟΚ, να λουσθείτε με το περίφημο επί-χρίσμα; Από την άλλη μεριά τι μπορεί να σημαίνει ένα συμπαγές Νεοδημοκρατικό σχήμα; Αν ντρέπεστε για τα κόμματά σας πείτε το, μιλήστε επί τέλους καθαρά και παστρικά στους δημότες.

Αν οι συνδυασμοί με τα παραπάνω χαρακτηριστικά αυτό-αποκαλούνται ανεξάρτητοι, τότε χάθηκε φαίνεται και η έννοια του υπερκομματικού και ανεξάρτητου. Μόνο ο συνδυασμός «Όλοι Μαζί» του Κώστα Μπάκα στον οποίο συμμετέχουν φίλοι του ΠΑΣΟΚ, φίλοι της Δημοκρατικής Αριστεράς και φίλοι της Νέα Δημοκρατίας σε ένα συμμετοχικό ψηφοδέλτιο, μπορεί να χαρακτηριστεί ανεξάρτητο και ακηδεμόνευτο σχήμα.

Ρωτήσαμε εκατό «ανένταχτους» σε προεκλογικό συνδυασμό ανθρώπους, ποιόν ή ποιους να στηρίξουμε στις δημοτικές εκλογές και πήραμε τις παρακάτω δημοφιλέστερες απαντήσεις σε ποσοστό 100%!

1). Αφού είμαστε ανένταχτοι δεν μπορούμε να σας απαντήσουμε για συνδυασμό.

2). Αν σας υποδείξουμε κάποιον ή κάποια θα…προδοθούμε.

3). Αφού επιμένετε, σταυρώστε τον/ην….Ταδόπουλο/ου και….αμαρτίαν ουκ έχωμεν. Και σεις τάφος ε!

Ακούσαμε ένα σύντροφο, να λέει για πρώην «ομοτράπεζο» του με αφορμή κάποια «βαρύγδουπης» δήλωση της. «Δεν ξέρω που το πάει η Μαρίτσα, αν επιδιώκει κάποια ρήξη με το ΣΥΡΙΖΑ δεν θα το καταφέρει, αν το κάνει μπας και σταυρώσει κανά σταυρό…αγνοείται. Μέχρι και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο επιχειρεί να υποβιβάσει. Τόση εμπάθεια! Τουλάχιστον ο άλλος πρώην «ομοτράπεζος» με την ίδια «πορεία» κρατάει τώρα καλλίτερη στάση.

Τον Νεόφτωχο τον προσέξατε καθόλου;

Εμπνευσμένη επιστολή αναγνώστη

http://eisodos17.blogspot.gr

Εσείς κάνατε Like στη σελίδα μας? Πατήστε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου