Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

ΠΑΛΛΗΝΗ: Μία βραδιά γεμάτη εκπλήξεις.


Η αυλαία της Δημόσιας διαβούλευσης άνοιξε την Τετάρτη 03/07 στην Δημοτική ενότητα Παλλήνης.
Η πρώτη έκπληξη ήρθε από την απουσία των δύο πρώην δημάρχων της Παλλήνης,αλλά και δημοτικών συμβούλων, της συμπολίτευσης,της αντιπολίτευσης και ανεξαρτήτων, που χρόνια ασχολούνται με την τοπική αυτοδιοίκηση.
Η δεύτερη έκπληξη ήρθε από την απουσία εκπροσώπων συλλόγων, φορέων της πόλης και βέβαια η απουσία δημοτών.Το γεγονός αυτό μας προβληματίζει ιδιαίτερα καθώς στην Δημοτική ενότητα της Παλλήνης ,είναι γνωστό πως εδώ και αρκετό καιρό οι πολιτικές και δημοτικές συζητήσεις βρίσκονται σε "έξαρση".
Τι είναι αυτό όμως που οδήγησε τους δημότες στην απαξίωση της συμμετοχής? Ισως μέχρι την ολοκλήρωση του κύκλου της διαβούλευσης να πάρουμε κάποιες απαντήσεις. Εμείς πιστεύουμε ότι η δημοκρατία δεν μπορεί να λειτουργήσει όταν οι πολίτες αδιαφορούν γι' αυτήν.Κοινά δεν είναι μόνο οι εκλογές. Είναι κυρίως θέματα της καθημερινότητας, στην γειτονιά,στην τοπική κοινωνία. Εχουμε πάντα στο μυαλό μας ,ότι οι παρεμβάσεις στα κοινά αφορούν ανθρώπους,οι νόμοι που ψηφίζουμε αφορούν ανθρώπους,τα έργα αφορούν ανθρώπους. Θέλουμε να ακούσουμε την δική σας φωνή και για τον λόγο αυτό σαν μείζονα αντιπολίτευση αποφασίσαμε να είμαστε παρατηρητές και ακροατές στην διαδικασία αυτή. Προς το παρόν δεν θα σχολιάσουμε το έργο της δημοτικής αρχής όπως παρουσιάστηκε στην αρχή της διαβούλευσης.Θα αφήσουμε εσάς να το κρίνετε ,όπως το ζείτε στην καθημερινότητά σας,χωρίς καμία προσπάθεια επηρεασμού της γνώμη σας. Στο τέλος των διαβουλεύσεων και των τριών ενοτήτων θα σας ενημερώσουμε για τις θέσεις μας ,αλλά και για τις θέσεις που κυριάρχησαν από την πλευρά των δημοτών.
Καλή συνέχεια.

Με εκτίμηση
Παναγιώτης Μερτύρης
Επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης
http://eisodos17.blogspot.gr

Εσείς κάνατε Like στη σελίδα μας? Πατήστε εδώ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου