Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Ενιαία παρέλαση στο Δήμο Παλλήνης με συμμετοχή 1.500 μαθητών & ενώπιον περίπου 6.000 πολιτών

Με ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή πολιτών και από τις τρεις δημοτικές ενότητες του Δήμου Παλλήνης τιμήθηκε η 72η επέτειος του Έπους 1940.
Προηγήθηκαν οι δοξολογίες σε Ανθούσα, Γέρακα Παλλήνη και ακολούθησε η ενιαία παρέλαση με αντιπροσωπευτικά τμήματα μαθητών από όλα τα Σχολεία, δημόσια και ιδιωτικά, επί της λεωφόρου Ντραφίου λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι.

 

Ο Δήμαρχος Παλλήνης κ. Αθανάσιος Ζούτσος παρακολούθησε τη δοξολογία στον ιερό ναό Αγίου Τρύφωνα Παλλήνης στην οποία χοροστάτησε ο μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ.κ. Νικόλαος.

Των τριών δοξολογιών ακολούθησε εκφώνηση πανηγυρικού λόγου και κατάθεση στεφάνων.

Η ενιαία παρέλαση έγινε επί της λεωφόρου Ντραφίου ενώπιον της δημοτικής αρχής, του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Παναγιώτη Μερτύρη, της πλειοψηφίας των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και των λοιπών τοπικών αρχών της περιοχής.

Την παρέλαση  παρακολούθησαν, ο βουλευτής περιφέρειας Αττικής κ. Βασίλης Οικονόμου και η Αντιπεριφεριάρχης κ. Χρυσάνθη Κισκήρα.

Εκτιμάται ότι οι πολίτες που παρακολούθησαν την ενιαία παρέλαση των αντιπροσωπευτικών τμημάτων των Σχολείων και των δύο βαθμίδων εκπαίδευσηςανέρχεται στους 6.000, γεγονός που επικροτεί την επιλογή του χώρου για την διεξαγωγή της παρέλασης, δεδομένου ότι είναι η μόνη περιοχή από το σύνολο της χωρικής έκτασης του Δήμου που παρείχε δυνατότητα φιλοξενίας ενός τόσο μεγάλου αριθμού πολιτών.

Βέβαια, υπεράνω της εκτίμησης αυτής παραμένει ο συμβολισμός που αναδεικνύεται από την απόφαση πραγματοποίησης μιας και μόνο παρέλασης στο σύνολο του Δήμου. Το γεγονός ότι Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια είχαν την ευκαιρία στα πλαίσια απότισης τιμής προς το Έπος του 1940 να παρελάσουν ενώπιον πολιτών και από τις τρεις δημοτικές ενότητες του Δήμου αναμφισβήτητα, υποστηρίζει την ανάπτυξη της κοινωνικής συνοχής καισυμβάλλει στην εδραίωση της παραδοχής ότι ο πληθυσμός των περίπου 100.000 κατοίκων του νέου Δήμου συνθέτει τον ενιαίο ιστό μιας μεγάλης πόλης.

Γενική ήταν η αίσθηση –θα λέγαμε σε πλειοψηφικό επίπεδο- χθες, στο χώρο της παρέλασης, ότι η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Παλλήνηςγια ενιαία παρέλαση –ελήφθη με ιδιαίτερα μεγάλη πλειοψηφία- ήταν σωστή και εκ των πραγμάτων επιβεβλημένη. Η απόφαση, έτυχε πολύ μεγαλύτερης αποδοχής από την συντριπτική πλειοψηφία των μαθητών –κυρίως από τους έφηβους- γιατί είχαν την ευκαιρία να συνυπάρξουν στον ίδιο χώρο με συνομηλίκους τους από όλα τα Σχολεία του Δήμου.

 

Η όλη επετειακή εκδήλωση στο χώρο της πρώην EXPO ATHENS θα χαρακτηριζότανε ως απόλυτα επιτυχής αν δεν την επιβάρυναν τα προβλήματα που προκλήθηκαν σε κυκλοφοριακό επίπεδο. Αποδείχθηκε η έλλειψη εμπειρίας από εκδηλώσεις με μαζική συμμετοχή, η συμβολή της τροχαίας δεν συνέβαλε ούτε επί ελάχιστο στην αποτροπή προβλημάτων και ενώ ο χώρος στάθμευσης στην πρ. EXPO ATHENS έμεινε ελεύθερος κατά το 1/3, οι οδηγοί στάθμευαν τα οχήματά τους όπου εύρισκαν με ό,τι αυτό συνεπαγότανε.

Η καταγραφή των προβλημάτων θα πρέπει να αποτελέσει τον «μπούσουλα»για την διοργάνωση της επόμενης παρέλασης υπό την προϋπόθεση να ξεκινήσει ο σχεδιασμός της τουλάχιστον 40 ημέρες πριν και κυρίως με συνεχή διαβούλευση με την Τροχαία και τη Δημοτική Αστυνομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου