Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Στρίκος Κώστας: Δυστυχώς οι διοικούντες επί σειρά ετών τον Δήμο αυτό, κατάφεραν για άλλη μία φορά να μας ξαφνιάσουν, αλλά και να μας λυπήσουν με την διοργάνωση της παρέλασης

 

Αγαπητοί συνδημότες ,

Σε λίγες ημέρες θα εορτάσουμε την επέτειο τις 28ηςΟκτωβρίου αποδίδοντας φόρο τιμής στους ανθρώπους εκείνους που με αυταπάρνηση και πίστη για την πατρίδα αντιστάθηκαν στον κατακτητή, λέγοντας το μεγάλο ΟΧΙ.
Δυστυχώς όμως οι διοικούντες επί σειρά ετών τον Δήμο αυτό, κατάφεραν για άλλη μία φορά να μας ξαφνιάσουν, αλλά και να μας λυπήσουν με την διοργάνωση της παρέλασης.
Όλοι θα θυμάστε την φαεινή ιδέα που είχε ο πρώην Δήμαρχος κος Παπαδογιωργάκης να μεταφέρει την παρέλαση από την οδό Ηρώων Πολυτεχνείου όπου γινόταν επί σειρά ετών έως χθες, ακριβολογώ, στην οδό Ιθάκης η οποία βρίσκεται μπροστά από το Δημοτικό κατάστημα, προκειμένου να αναγκάσει αφενός τον κόσμο να θαυμάσει το έργο του, αφετέρου τα παιδιά που μετείχαν στην παρέλαση να εκτελέσουν το παράγγελμα «κεφαλή αριστερά» γιατί πολύ απλά αριστερά κάθονταν οι επίσημοι.
Σειρά λοιπόν τώρα είχε ο νύν Δήμαρχος κος Ζούτσος όπου με πρόταση που έφεραν στο προηγούμενο Δ .Συμβούλιο αποφάσισαν να πραγματοποιηθεί μία παρέλαση και για τις τρείς Δημοτικές Ενότητες με αιτιολογία το οικονομικό όφελος, και η διεξαγωγή της να γίνει στην οδό Ντραφίου & Λ. Ανθούσας δίπλα στο εκθεσιακό κέντρο.
Για όσους δεν γνωρίζουν την τοποθεσία, να πω ότι δεν έχει καμία σχέση με τα εμπορικά κέντρα των δύο μεγάλων πόλεων όπως έχουμε συνηθίσει να γίνονται μέχρι τώρα οι παρελάσεις, και ο χώρος δεν επαρκεί για να αναπτυχτούν όλα τα σχολεία και των τριών Δημοτικών ενοτήτων.
Οι προτάσεις οι οποίες τέθηκαν στο τραπέζι ήταν 1ον η παρέλαση να διεξαχθεί στην Λ. Μαραθώνος ξεκινώντας από την περιοχή του Γέρακα και τελειώνοντας στην Παλλήνη όπου την θεωρώ και σωστότερη για πολλούς λόγους, 2ον να γίνετε εναλλάξ στον Γέρακα και στην Παλλήνη όπου γίνεται τόσα χρόνια, 3ον στο σημείο που σας προανέφερα και 4ον να μη διεξαχθεί παρέλαση πουθενά, βλέπε ΣΥΡΙΖΑ.
Με απόλυτο σεβασμό στην τήρηση των αποφάσεων της πλειοψηφίας σε κάθε όργανο, την θεωρώ λανθασμένη, προσπαθώντας να απαξιώσει τον θεσμό της παρέλασης όπως άλλωστε προσπαθούν χρόνια τώρα να κάνουν πολλοί και με την σημαία την θρησκεία και τα πιστεύω μας δημιουργώντας έναν λαό χωρίς ιδανικά, έρμαιο και άβουλο στις ορέξεις των ισχυρών. Κατά την ταπεινή μου γνώμη οι ημέρες των εθνικών μας παρελάσεων είναι ημέρες μνήμης, περισυλλογής για το χθες αλλά και το αύριο, ημέρες τιμής για Εκείνους που αγωνίστηκαν για εμάς, ημέρες τιμής για όλο το Έθνος. Οι όποιες μικρότητες και νεοκουλτουριαρισμοί θα πρέπει να παραμερίζονται. Χτες στην πόλη, σήμερα στην εξοχή και αύριο καθόλου;
Με τίποτα …
Αρχικός μου σκοπός ήταν να απέχω από την παρέλαση ως ένδειξη αντίδρασης στην απόφαση, αλλά μετά από σκέψη αποφάσισα να παρευρεθώ, όχι γιατί αυτή είναι η απόφαση της παράταξης της οποίας είμαι μέλος, αλλά γιατί δεν αξίζουν τα παιδιά μας την απόρριψη και την απαξίωση προκειμένου εμείς να προτάξουμε τις φιλοδοξίες και τα εγώ μας. pallinipress

ΣΤΡΙΚΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ 
ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΓΕΡΑΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου