Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

ΠΑΛΛΗΝΗ: WWW HARVAT(I). COM COM


Kύριε Διευθυντή, το ψυχικό αλαλούμ και η τρικυμία εν κρανίω που επικρατεί στις ενέργειες, στις θέσεις και στις αντιδράσεις του πολιτικού προσωπικού της κεντρικής διοίκησης, αλλά και κάποιων, (ουκ ολίγων), της τοπικής αυτοδιοίκησης, είναι σημεία των καιρών; ή ανήκεστος βλάβη;

Με τιμή, Νεόφτωχος.

Ο Γιωργάκης είπε «όχι» σε αυτά που μέχρι σήμερα έλεγε ναι! Σήκωσε το λάβαρο! Έγινε επαναστάτης! Έγινε αντιμνημονιακός! Πήγε κόντρα, λέει, στις τράπεζες, γενικώς σήκωσε παντιέρα! Ποιος; ο Γιωργάκης! Μάλιστα ο Γιωργάκης! Μπορεί σήμερα να είναι πρωταπριλιά εσείς όμως θα το διαβάσετε αύριο άρα…. «Όλα αυτά τα ακραία φαινόμενα αλλοπρόσαλλης συμπεριφοράς από οποιονδήποτε, οφείλονται είτε σε όψιμη ενηλικίωση, είτε σε πρώιμη «αλσχαιμερική» κατάσταση. Όχι – όχι δεν οφείλονται σε βλακεία…..

Δεν είναι το μόνο δείγμα ακατανόητης, λίαν επιεικώς, συμπεριφοράς. Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται, έξαρση του φαινομένου της «πλαστικότητας» των ιδεών και της κινητικότητας πολιτικών και κομματικών στελεχών, με κίνητρο πάντα το προσωπικό τους συμφέρον. Δείτε τι γίνεται σε τοπικό επίπεδο, κουλουβάχατα, άλλοι δώθε, άλλοι κείθε! Άλλος το κοντό του, άλλος το μακρύ του! Με το σκληρό κομματικό ψηφοδέλτιο του…. Άννα στα δημοτικά, με την σκληρή κομματική επιλογή του…..Καϊάφα στην περιφέρεια! Από δω το συμφέρον μου και από κει το, (ιδεολογικό),αίσθημά μου! Μπουρ…λο η υπόθεση!

Κάποιοι δε, δεν τόχουν για τίποτα να περιφέρονται από παράταξη σε παράταξη, να συνδιαμορφώνουν συμφωνίες, εκτός των λόγων τιμής, να υπογράφουν ιδρυτικές διακηρύξεις, καθώς και όλα τα…..απαιτούμενα δικαιολογητικά, και να πολιτεύονται τελικά (ως ικέτιδες) με τον…..τελευταίο συνομιλητή, συκοφαντώντας (κάποια) τους προηγούμενους, πριν τους κλείσουν όλοι τις πόρτες. Όπου κάτσει η μπίλια δηλαδή.

« Την συκοφαντία πολλοί ηγάπησαν την…συκοφάντησα ουδείς»

Ούτως εχόντων των πραγμάτων, που λέμε, ενόψει της προεκλογικής περιόδου και με δεδομένο ότι οι υποψήφιοι δεν εκφράζουν ανοικτά και ειλικρινά την γνώμη τους εξαιτίας κρυφών σκέψεων και υπολογισμών, οι εκδότες και οι δημοσιογράφοι ας αναιρέσουν την απροθυμία τους να αντισταθμίσουν αυτή την έλλειψη ειλικρίνειας. Ο αναγνώστης δεν περιμένει να είναι όλες οι θέσεις πολιτικά ορθές, ούτε οι προτάσεις να συμπίπτουν υποχρεωτικά με τις δικές τους επιλογές. Περιμένει όμως να είναι ειλικρινείς.

Μέσα λοιπόν σε αυτό το κλίμα της ατολμίας των πολιτικών και της εγκατάλειψης για διαφόρους λόγους από την δημοσιογραφία του δεοντολογικού καθήκοντος να αποκαλύπτουν και να δηλώνουν την αλήθεια, μια ελπίδα διαμεσολαβητικού ρόλου ανάμεσα στις δύο ομάδες, ίσως είναι οι διανοούμενοι οι οποίοι αφού μελετήσουν το φαινόμενο, μοιραστούν μαζί τους τα συμπεράσματά τους.

Όχι βέβαια με τον τρόπο που κάποιοι πανεπιστημιακοί αντιμετωπίζουν τοπικά θέματα και όχι μόνο (τεκμαίρεται), με καταφανή την υποκειμενική διάθεση και εν πολλοίς κατευθυνόμενη (λυπούμαστε) στοχοποίηση.

Μεγάλη η χάρη σου κύριε Μπάκα να ασχολούνται οι πάντες με την αφεντιά σου και να σε διαφημίζουν καθημερινά, άλλοι ευθέως με το να σε στηρίζουν άμεσα και άλλοι εμμέσως με το να προβάλουν τον…..Μερτύρη. Μέχρι και μέλη της πνευματικής Ελίτ, σύμφωνα με δήλωση τους, επιστρατεύτηκαν. Και όχι μόνο δεν σου έκαναν νουθεσίες, ως συνηθίζουν, αλλά και σου υπέβαλαν και…. εξουθενωτικές και καθαρά….πολιτικές και αυτοδιοικητικές ερωτήσεις.

Καλά ρε παιδιά, τόσες, (περίπου δέκα!), παραιτήσεις υπήρξαν και αντίστοιχοι σύμβουλοι απεχώρησαν από το……στρατόπεδο Ζούτσου και το σημαντικότερο είναι ότι δεν πήγαν σπίτι τους, αλλά πολιτεύονται σε άλλα ψηφοδέλτια, τι το διαφορετικό έχει η παραίτηση Μπάκα και πέσατε όλοι πάνω του;

Και βέβαια πρέπει να ρωτηθεί και ο Μπάκας και οφείλει να δώσει διευκρινήσεις σε μη…..ευκρινή σημεία. Τους άλλους τους παραιτηθέντες τους ρωτήσατε; ή όλους αυτούς τους καταλάβατε; και κυρίως τις τελευταίες παραιτήσεις του κ. Τουρκάκη και ιδιαίτερα της κ. Πράπα; Αν τις καταλάβατε, κάντε σας παρακαλούμε μια εκτενή αναφορά για να ενημερώσετε και όσους δεν θέλουν να καταλάβουν, με πρώτο ίσως τον εαυτόν σας….

Ποιος από όλους μας μηδέ και της παρούσης στήλης εξαιρουμένης ρώτησε τον κ.Ζούτσο να εξηγήσει δημόσια το φαινόμενο των πρωτοφανών αποχωρήσεων από τον συνδυασμό του; Τι έχει να πει για τις καταγγελίες των αποχωρησάντων και κυρίως της κ. Πράπα, αλλά και του κ.Τουρκάκη; Είπαμε η αναζήτηση της αλήθειας είναι επιτακτική ανάγκη, αλλά από όλες τις πλευρές, Τέλος.


Διαβάσαμε στην τοπική εφημερίδα «Νεολόγος» έκθεση του αντιδημάρχου Σταύρου Δρούγκα (Υπεύθυνου περιβάλλοντος), στην οποία αναφέρεται ότι μειώθηκε ο όγκος απορριμμάτων στον δήμο κατά 17% τα τρία τελευταία χρόνια. Η μείωση οφείλεται σύμφωνα με τον κ. Δρούγκα στην εφαρμοζόμενη πολιτική ανακύκλωσης του δήμου. Το χαμηλό προφίλ του αντιδημάρχου δεν του….επέτρεψε να επισημάνει την δική του συμβολή. Εμείς το αναφέρουμε διότι το θεωρούμε «παραχθέν έργο» θετικό και μάλιστα με χροιά «καινοτομίας». Εσείς οι (πολιτικοί) φίλοι του μπορείτε να του το πιστώσετε με όποιο τρόπο νομίζετε….

Εκεί που υπήρχε διάχυτη η απελπισία για την αποστροφή των δημοτών στην ενασχόληση με τα….δημοτικά δρώμενα, νάσου και έρχονται οι πληροφορίες γεμάτες αισιόδοξα μηνύματα! «Πενταπλασιάστηκε το ζητηθέν…. Ανθρώπινο Κεφάλαιο από την ομάδα Ζούτσου». Όπως θα λέγανε: «Υπερκαλύφθηκε πέντε φορές η αύξηση του ζητηθέντος κεφαλαίου από την tade bank….». Αν πάντως ούτως έχουν τα πράγματα σταματήστε να πιέζετε τους….ανόρεχτους, (άνδρα, γυναίκα και στη συνέχεια τα παιδιά), όταν μάλιστα η αξιολόγηση των βιογραφικών είναι…. σε εξέλιξη. Βλέπετε, ο πιεζόμενος δεν κρατά κλειστό το ρημάδι του.

Εμπνευσμένη επιστολή αναγνώστη

http://eisodos17.blogspot.gr/


Εσείς κάνατε Like στη σελίδα μας? Πατήστε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου