Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Τι έλεγε ο Γερακιώτης στο Παλληνιώτη …..


Γερακιώτης:  Έλα ρε φίλε συνδημότη Παλληνιώτη, πως πάμε; καλά; Κι΄ γω μια χαρά είμαι. Χθες πέρασα  περίφημα, που να στ΄ λέω, ήμαστε μαζί με τον μεγάλο. Μα δεν καταλαβαίνεις μωρέ, με τον δήμαρχο σου λέω.

Παλληνιώτης: Με τον <μέγιστο> πέσμου ντε, μεγάλοι ή μικρομέγαλοι υπάρχουν πολλοί, μέγιστος όμως ένας, όπως το νου-νου, αλλά σε διέκοψα για λέγε-για λέγε.

Γερακιώτης: Ναι αλλά μεταξύ μας όμως, γιατί υπάρχουν και ζήλειες. Είναι σκουρόχρωμη, με διακριτές καμπύλες, αμεταχείριστη….., ευέλικτη, την καβαλήσαμε και οι δύο και τραβήξαμε κατά Ανθούσα μεριά που έχει και πεύκα, καταπληκτική σου λέω….

Παλληνιώτης: Ρε πατριώτη εγώ σε ήξερα για νορμάλ άνθρωπο, και όχι βιτσιόζο! Aχ αυτή η……..ομογενοποίηση τι μας έκανε! Τι είναι τελικά Beba;  

Γερακιώτης: Όχι και μπέμπα στην…..ηλικία μας,  LANCIA είναι……. Αν και το νέο λούκ θα έλεγα ότι σηκώνει και PORCE…

Παλληνιώτης: Είπα και γω! Μπας και πάτε να το κάνετε μόδα τελευταία……  Με πιάνεις ε;  

Γερακιώτης: Αν σε πιάνω λέει, να σου πω την καθαρά (όπως η Δευτέρα) αλήθεια και μένα με ανησυχούν σφόδρα κάποια τελευταία καμώματα, μερικών  αιρετών και αοράτων ημών.

Παλληνιώτης: Εμεί πάντως πάλι στην απέξω, δεν είδαμε ένα δελτίο τύπου, ένα ευχαριστήριο, έστω μια φωτογραφία με το ένα πόδι απέξω, ένα κάτι τελοσπάντων, εμείς δεν τσοντάραμε δηλαδή…..


Γερακιώτης: Α  ξέχασα! υπάρχει επιστολή για όλους, κάτσε να στην διαβάσω: <Αγαπητέ δημότη,
Επιθυμώ να σε ευχαριστήσω για το δώρο που μου έκανες. Έσω ήσυχος, τα λεφτά σου έπιασαν τόπο. Μπορείς να καυχιέσαι ότι ο τοπικός σου άρχοντας έχει πλέον από μέσα…..άνεση και απ΄ έξω εμφάνιση. Ξέρω ότι διακατέχεσαι από το σύνδρομο, Ελιά – ελιά και Κώτσο ή κότσο (τέως) βασιλιά. Μην ακούς όσους σου λένε ότι σε πιάσαμε Κώτσο ή Κότσο ή μακάκα…… Θα οδηγώ και θα σε σκέπτομαι…. Θα σε ευγνωμονώ πάντα….κτλ- κτλ-κτλ.

Παλληνιώτης: Με συγκίνησες ρε συνδημότη! Όχι-όχι δεν θα τα πετάξω τα΄ αυγά ατόφια, θα τα φτιάξω ομελέτα με (τα) αμελ……..     
    
Εμπνευσμένη Επιστολή Αναγνώστη
http://eisodos17.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου