Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

WWW HARVAT(I). COM COM




 Κύριε Διευθυντή,  Ιταλοί Δήμαρχοι διαθέτουν (συμβολικά) τον μισθό τους για την σωτηρία της χώρας μας και ο……δικός σου αγοράζει ολοκαίνουργο όχημα με τα λεφτά μας για πάρτη του από την πλάτη μας! Σημεία των καιρών; σημαδιακές νοοτροπίες; ή <ότι αρπάξει η νύφη στην καβάλα;>
 Με εκτίμηση: Νεόπτωχος.

Αν κύριοι του αιρετού πολιτικού κατεστημένου,  ψάχνετε για κοινωνική καταξίωση, έστω και μέσω των υλικών αγαθών, πάτε να δουλέψετε και με τα λεφτά σας αγοράστε ότι γουστάρετε, δεν θα πουλάτε μούρη εσείς με τα δικά μας λεφτά. Άντε  από κει μωρέ, που γίνατε όλοι νοματαίοι με την ψήφο και τα λεφτά του κοσμάκη. Ουφ συγχύστηκα πάλι με δαύτους σήμερα!

Πάντως από μεθόδευση να φάνε και οι κότες! Τι να φάνε δηλαδή, που την…. φάγανε! Τους έβγαλε ο δήμαρχος προ μηνών μισθουλάκι, ως τωρινούς ή μελλοντικούς προέδρους και αντιπροέδρους Νομικών προσώπων και στην συνέχεια κοπάνησε και το αμαξάκι του! <Και μούγκα στην στρούγκα>.

Άλλωστε ουδείς (δημότης) δικαιούται να ομιλεί διαμαρτυρόμενος. Δεν σας έλεγαν ότι η αύξηση των δημοτικών τελών έχουν ανταποδοτικό και……καλό χαρακτήρα; Δεν σας έλεγαν ότι, τα λεφτά σας ξαναγυρίζουν σε μας, σε σας, σε όποιον κάτσει τελοσπάντων; Το μόνο που παραμένει αδιευκρίνιστο είναι αν το όχημα προέρχεται από την Ιταλική χορηγία, λόγω και της προέλευσης του……..

 Με αφορμή την θέσπιση! από τον δήμαρχο του επαίσχυντου μηνιάτικου και την αποδοχή του, ανερυθρίαστα, από τους αποδέκτες του, η στήλη αυτή σημείωνε τότε: <Με δεδομένη την οικονομική κατάσταση της χώρας, την ώρα που καταργούνται <κεκτημένα> όχι μόνο δεν έπρεπε να δοθεί μηνιάτικο στους προέδρους των Ν.Π, αλλά αντιθέτως θα έπρεπε να καταργηθεί μια θέση αντιδημάρχου καθώς και η ρουσφετολογική του συμ-παραστάτη του δημάρχου.  Δυο μήνες μετά σας το επέβαλλαν κύριοι με νόμο, αλλά εσείς το βιολί σας και το ραβδί σας……..

Καλά και η καμπάνια του δήμου για την αναγκαιότητα εθελοντικής προσφοράς, σε ποιους απευθύνεται; Μάλιστα αν έχουμε καταλάβει καλά, έχει θεσπίσει και κάποιο βραβείο για όποιον δημότη προσφέρει τις περισσότερες εθελοντικές  εργατοώρες….. Οι παρόντες (δημ. συμβ.) βέβαια ως γνωστόν, πάντα εξαιρούνται! 

Με την ευκαιρία της αποκριάς άρχισαν να εμφανίζονται δειλά- δειλά στους δρόμους και οι περιστασιακά μασκαρεβόμενοι, πέρα από τους μόνιμους και καθημερινούς …… μασκαράδες της όλης πολιτικής θεατρικής σκηνής. Οι δήμοι θα οργανώσουν και πάλι με τα δικά μας χρήματα παρελάσεις στέλνοντας το μήνυμα της……ομογενοποίησης - συνύπαρξης καρναβαλιστών και μασκαράδων προς κοινή θέα και…….αποθέα(ω)ση.
Ως γνωστόν, σε κάθε καρναβαλιστική εκδήλωση που βασικά στοχεύει στην απεικόνιση την σύγχρονης κοινωνικής ζωής με σατυρικό ύφος, συνήθως προπορεύεται το όχημα του Βασιλιά που σηματοδοτεί την επικαιρότητα και στέλνει στην κοινωνία μηνύματα συνήθως αισιοδοξίας, σκιαγραφώντας πάντως την παρακμή αρχών και συμπεριφορών.

 Σε ποιο  δήμο, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες σχεδιάζεται να τεθεί επικεφαλής ο……Καίσαρ με τους συνεργάτες του σε απαστράπτουσα λιμουζίνα Ιταλικής φίρμας, στολισμένη  με φύκια αντί για αποκριάτικες κορδέλες;  Θέλουν λέει να στείλουν το μήνυμα της ελπίδας ότι οι Έλληνες δεν είναι μόνο όσοι καταθέτουν πινακίδες, αλλά και αυτοί που αγοράζουν!


Πραγματικά η σκοπιμότητα της (φθίνουσας) πελατείας, έδωσε την χαριστική βολή στην όποια <αξιοπρέπεια> είχε απομείνει στο πολιτικό κατεστημένο και ταυτοποίησε πλήρως τους φορείς του εξευτελισμού. Η συμπεριφορά τους μετά και κατά την διάρκεια των διαβουλεύσεων με τον Πρωθυπουργό και όχι μόνο, έδειξε εκτός από αλαζονεία και πρωτοφανή ερασιτεχνισμό που δεν συναντάς ούτε σε μέλη πρωτοβάθμιου συνδικαλιστικού ή άλλου Σωματείου! 

Eυτυχή συγκυρία μας αξίωσε να διεξάγουμε και μάλιστα ως……πρώτο βιολί πολλές φορές, δεκάδες διαπραγματεύσεις με διαφορετικό αντικείμενο,  με έμφαση   στις εργασιακές συμβάσεις και κυρίως με…..επαγγελματίες του είδους. Ουδέποτε συναντήσαμε παρόμοια τραγελαφικά φαινόμενα που επέδειξαν δημόσια οι αρχηγοί των τριών κομμάτων που διεκδικούν μάλιστα εκ νέου την εξουσία!  

Ουδέποτε μέλος της μια ή της άλλης πλευράς εμφάνισε ως δικής του έμπνευσης κάποιον όρο της τελικής συμφωνίας. Ουδέποτε κάποιο μέλος διατυμπάνισε ότι η παράλειψη κάποιου άλλου μέτρου ήταν αποτέλεσμα δικής του εμμονής. Το τελικό αποτέλεσμα κύριοι κάθε συμφωνίας που επέρχεται ύστερα από διαπραγμάτευση, είναι προϊόν της όλης προσπάθειας των μελλών όχι μόνο της μιας ομάδας, αλλά όλων των συμμετασχόντων και των δύο συμβαλλομένων πλευρών.

Για να μη κατηγορηθούμε ότι…..σεμιναριολογούμε, αξιολογείστε την όλη συμπεριφορά του Πρωθυπουργού στο συγκεκριμένο θέμα και θα αντιληφθείτε  την διαφορά μεταξύ επαγγελματία και ερασιτεχνών!  Αν τελευταία έχετε γίνει…..αλλεργικοί σε πρωθυπουργούς, δέστε την πολιτική των Τροικανών από την μία και των πολιτικών από την άλλη και βγάλτε τα συμπεράσματά σας.

    Θα πρέπει να επισημάνουμε πάντως ότι για πρώτη φορά υπήρξε στρατηγική και συντονισμένη διαδικασία διαπραγμάτευσης (ανεξάρτητα αποτελέσματος) και αυτό οφείλεται πρώτιστα στον Πρωθυπουργό κ. Παπαδήμο και ίσως, (λόγω και προσωπικής αδυναμίας), στον Υπουργό οικονομικών κ. Βενιζέλο.

Κάποιος φίλος, μας ρώτησε πως η στήλη αξιολογεί τα <καμώματα>, σόρυ,  την πολιτική συμπεριφορά, θέλαμε να πούμε, του αρχηγού του ΛΑΟΣ. Σου λέει για να  γράφουνε αυτοί δημόσια κάτι παραπάνω θα ξέρουν! Και εμείς για να τον….επιβεβαιώσουμε του απαντήσαμε με….περισσή αυτοπεποίθηση, ουχί  Καβαφικά αλλά γνήσια Καρατζαφερικά για νάμαστε μέσα στο…..κλίμα! <Πάρε γυναίκα από σπίτι και σκυλί από μαντρί>. (Όχι παίζουμε!)

Με τούτα και με κείνα πάντως φτάσαμε, στην γνωστή συμφωνία για την διαχείριση του χρέους που μας φόρτωσαν όλοι όσοι και όσες παρελαύνουν εδώ και μία τριακονταετία στην βουλή, στα κανάλια και όσοι απολάμβαναν την προστασία τη ομπρέλας του δημόσιου κορβανά. Είναι οι ίδιοι που με απύθμενο θράσος διατείνονται τους σωτήρες, ξεζουμίζουν τον λαό και συνεχίζουν ξεδιάντροπα τη σπατάλη των χρημάτων μας, για να…..περιφρουρήσουν την καλοπέρασή τους.

Το άκρον άωτο δε της άκριτης υποκρισίας των πάσης φύσεως λαϊκιστών, δηλαδή το σύνολο σχεδόν των αρχομανών της εξουσίας, είναι  η αναφορά τους όταν  με ύφος κλαψομ….στις θυσίες, μέχρι πείνας του λαού. Αν οι θυσίες αυτές είναι τιμή για τους πολίτες και το εννοούν, ας πράξουν και αυτοί το ίδιο, για  να ανακτήσουν τουλάχιστον την χαμένη τους εκτίμηση. Όσο δεν το πράττουν γελοιοποιούνται στην συνείδηση του κόσμου.

Ο λαός και σοφός είναι και πολύ περισσότερο συναινετικός. Δεν θέλει το πολιτικό προσωπικό να είναι μίζερο, αλλά σε περίοδο εκτεταμένης οικονομικής κρίσης απαιτεί την κατάργηση των παρεπόμενων παροχών, που με περισσή απλοχεριά θέσπισαν για τον εαυτόν τους. Υπάρχει αρκετό λίπος πάνω τους και η χοληστερίνη ελλοχεύει……  
http://eisodos17.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου