Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Απόφαση για τον χώρο της Λαϊκής στον Γέρακα!


 

Ομόφωνη απόφαση για την Λαϊκή Αγορά του Γέρακα πήρε το Τοπικό Συμβούλιο πριν από λίγες ημέρες, σύμφωνα με την οποία για κάθε Σάββατο το πρώτο εξάμηνο του έτους θα βρίσκεται στην οδό Λεωνίδα, όπου λειτουργεί σήμερα, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ησιόδου και Ιάσονα και για το δεύτερο εξάμηνο στην οδό Μυρτιάς και στο τμήμα από την οδό Υακίνθου και μέχρι το νούμερο 35.

Αναλυτικά:

ΠΑΛΛΗΝΗΣ ΑΡΙΘ. ΑΠΟΦ. 013/2013

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΕΡΑΚΑ

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α

Από το πρακτικό της 04-02-2013 συνεδρίασης του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Γέρακα.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ :

ΠΕΡΙ: Λήψη απόφασης σχετικά με τη λειτουργία της Λαϊκής Αγοράς στη Γειτονιά Γαργηττού της Δημοτικής Ενότητας Γέρακα.

Σήμερα στις 4 του μηνός Φεβρουαρίου, του έτους 2013, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:00 μ.μ., το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Γέρακα συνήλθε σε δημόσια συνεδρίαση στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Παλλήνης, στο Δημοτικό Κατάστημα επί της οδού Ιθάκης 12 στο Γέρακα, ύστερα από την με αριθμό 02/29-01-2013, έγγραφη πρόσκληση του Προέδρου του Συμβουλίου που επιδόθηκε νόμιμα σύμφωνα με το άρθρο 88 του Ν. 3852/2010 σε καθένα από τους Συμβούλους και αφού διαπιστώθηκε ότι υπάρχει νόμιμη απαρτία δεδομένου ότι σε σύνολο μελών έντεκα (11) βρέθηκαν παρόντα τα οκτώ (8) μέλη:

Παρόντες Απόντες 1. Μαζίτσος Φώτιος- Πρόεδρος Λουκάκη Ιωάννα 2. Συμεωνίδη Μιχαέλα Κρασσανάκη –Μαναζή Κυριακή 3. Δημητριάδης Βασίλειος Λεοναρδοπούλου Σταυρούλα 4. Ζουλινάκη Αφροδίτη 5. Δάβαρης Ιωάννης 6. Αντωνόπουλος Λάμπρος 7. Στρίκος- Στρίγκος Κωνσταντίνος 8. Πολύδωρος Άγγελος

Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Γέρακα κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης και εισηγούμενος το 1ο θέμα της ημερήσιας διάταξης, είπε: Σύμφωνα με τα άρθρο 83 παρ. 1 εδ. γ του Ν. 3852/2010, το τοπικό συμβούλιο προτείνει τους χώρους λειτουργίας των λαϊκών αγορών, τις θέσεις που επιτρέπεται η άσκηση υπαίθρου στάσιμου εμπορίου και τη διαβιβάζει στην επιτροπή ποιότητας ζωής. Με την υπ΄ αριθμ. 50/11 απόφαση μας, και για τους λόγους που στην απόφαση αυτή αναφέρονται είχαμε προτείνει την εκ περιτροπής λειτουργία της Λαϊκής Αγοράς του Σαββάτου ώστε να λειτουργεί έξι (6) μήνες στην οδό Λεωνίδα όπου λειτουργεί μέχρι σήμερα και έξι (6) μήνες στην οδό Βοίου.

Η απόφαση αυτή έχει επικυρωθεί με την υπ΄ αριθμ. 396/11 απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Παλλήνης και στη συνέχεια εκδόθηκε η υπ΄ αριθμ. 513/2013 απόφαση του Υπ. Ανάπτυξης για τη λειτουργία της λαϊκής στους ως άνω χώρους. Η ομοσπονδία και τα σωματεία λαϊκών αγορών όμως ζήτησαν να προσδιοριστεί άλλος χώρος αντί του χώρου της Βοίου εκ του λόγου ότι δεν τους επαρκεί ο εν λόγω χώρος. Ως εκ του τούτου προτείνουμε ως εναλλακτική λύση για την εκ περιτροπής λειτουργία της λαϊκής αγοράς του Σαββάτου την οδό Μυρτιάς από την οδό Υακίνθου και μέχρι το νούμερο 35. Προτείνουμε δε τη λειτουργία της για το πρώτο εξάμηνο του έτους στην οδό Λεωνίδα, όπου λειτουργεί σήμερα και για το δεύτερο εξάμηνο στην οδό Μυρτιάς και στο ως άνω τμήμα.

Το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Γέρακα μετά από διαλογική συζήτηση, Α π ο φ α σ ί ζ ε ι ομόφωνα Γνωμοδοτεί υπέρ της εκ περιτροπής λειτουργία της λαϊκής αγοράς του Σαββάτου για το πρώτο εξάμηνο του έτους στην οδό Λεωνίδα, όπου λειτουργεί σήμερα, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ησιόδου και Ιάσονα και για το δεύτερο εξάμηνο στην οδό Μυρτιάς και στο τμήμα από την οδό Υακίνθου και μέχρι το νούμερο 35.

Η απόφαση αυτή πήρε τον αριθμό 013/2013 Το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Γέρακα

Ο Πρόεδρος Τα μέλη Μαζίτσος Φώτης Έπονται 7 υπογραφές Ακριβές απόσπασμα

Ο Πρόεδρος 
Μαζίτσος Φώτης

http://zwpallini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου