Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Κορωπί: Πραγματικότητα το 5ο Δημοτικό και το 5ο Νηπιαγωγείο!


Το 5ο Δημοτικό Σχολείο και το 5ο Νηπιαγωγείο που ιδρύθηκαν στα «χαρτιά» το 2007, βρήκαν επιτέλους στέγη με ενέργειες της δημοτικής αρχής Κρωπίας και την έγκριση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής.

Το 5ο Δ.Σ και Νηπιαγωγείο θα λειτουργήσει σε ενοικιαζόμενο ολοκαίνουργιο κτίριο στο Ο.Τ που περικλείεται από τις οδούς Αφροδίτης, Δ. Κατσίκη, Κ. Δ. Θεοδοσίου, Χ. Ε. Ντούνη στην περιοχή βόρεια και ανατολικά της Οδού Αττικής.

Στο πλαίσιο της λειτουργίας του, τον Σεπτέμβριο του 2013, πρέπει να καθοριστούν τα γεωγραφικά όρια των δημοτικών σχολείων 3ου και 5ου και μερικώς, σε ένα τμήμα μεταξύ του 2ου και 3ου.

Η πρόταση της Δημοτικής Αρχής, σε συμφωνία με τους Διευθυντές, είναι τα όρια μεταξύ 1ου, 2ου και 4ου Δημοτικών Σχολείων να παραμείνουν σταθερά όπως ίσχυαν προγενέστερα για να μην υπάρξει αναστάτωση χωρίς λόγο σε μαθητές και γονείς.

Τα όρια του 3ου και του 1ου Δημοτικών Σχολείων να παραμείνουν όπως είχαν διακανονιστεί τα προηγούμενα χρόνια.

Έτσι μεταβολή θα υπάρξει μεταξύ των Δ.Σ, 3ου και 5ου και σε ένα πολύ μικρό τμήμα μεταξύ 2ου και 3ου.
Η Δημοτική αρχή λαμβάνοντας υπόψη ότι πολλά παιδιά από την έναρξη της φοίτησής τους στα νηπιαγωγεία βρέθηκαν σε άλλα σχολεία από αυτά που ήταν κοντά στον τόπο διαμονής τους διατυπώνει την πολιτική της βούληση και απαίτηση για να μην δημιουργηθεί ψυχολογικό πρόβλημα στα παιδιά και επιπλέον κοινωνική αναστάτωση στους γονείς, ως εξής:

Όσα παιδιά βρίσκονται σε γεωγραφικά όρια άλλων σχολείων από αυτό που φοιτούν, για λόγους μη δικής τους υπαιτιότητας, να παραμείνουν εκεί που φοιτούν, εφόσον φυσικά το επιθυμούν.

«Η πρότασή μας δεν αντιβαίνει την παιδαγωγική ηθική και είναι η πλέον κατάλληλη» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Δήμου Κορωπίου.
http://notioanatolika.gr
Εσείς κάνατε Like στη σελίδα μας? Πατήστε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου