Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

ΠΑΛΛΗΝΗ: WWW HARVAT(I). COM COM


      Kύριε Διευθυντή, αυτοί που μας έχωσαν χαράτσι  τριακόσια ευρώ τον χρόνο, κατά μέσο όρο, για μία μέση κατοικία, αυτοί που υπερδιπλασίασαν τα ετήσια τέλη κυκλοφορίας, αυτοί που μίσιασαν τους μισθούς και τις συντάξεις, αυτοί που ρήμαξαν το δημόσιο χρήμα, αυτοί που έφτασαν την ανεργία των νέων πάνω από το 50%, αυτοί που εξευτέλισαν την περιουσία του κοσμάκι, αυτοί που καταρράκωσαν την αξιοπρέπεια του λαού, αυτοί που πρόδωσαν τους……αφισοκολλητές του 1981, ανέδειξαν ως μείζον οικονομικό πρόβλημα το εικοσιπεντάευρω για πιθανή εισαγωγή σε νοσοκομείο! Ρε ούστ από δω Γραμματείς και φαρισαίοι ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ!

Με τιμή, Νεόφτωχος, (εν δυνάμει νοσηλευόμενος).

  Δεν μπορούμε να εκτιμήσουμε αν η παραίτηση του π. Αντιδημάρχου Κώστα Μπάκα έδωσε την <χαριστική> βολή στην……ΗΓΕΜΟΝΙΑ Ζούτσου.  Το σίγουρο πάντως είναι ότι αποτελεί σημαντικότατη απώλεια για την σημερινή διοίκηση και σηματοδοτεί πιθανές εξελίξεις στο μέλλον….

  Εδώ και πολύ καιρό η στήλη αυτή ανέδειξε την αναγκαιότητα δημιουργίας μιας διαπαραταξιακής συμμαχίας, με την συμμετοχή όλων των θετικών δυνάμεων του δήμου, προκειμένου να διαμορφώσουν από κοινού, στο πλαίσιο μιας ειλικρινούς συνεργασίας, το μέλλον του δήμου.

  Συγκεκριμένα από τις πρώτες μέρες που συντελέστηκε απροκάλυπτα και με περίσσιο ζήλο το ξεδόντιασμα της οργανωτικής δομής του π. δήμου Παλλήνης από την πρώτη Καλλικρατική διοίκηση και με αφορμή την εν συνεχεία μονόπλευρη και……ανισόρροπη αντιμετώπιση της ανάπτυξης των τριών πόλεων, (μας) έγινε…..έμμονη ιδέα, ότι η μονόπλευρη διοίκηση θα αντιμετωπιστεί μόνο με πολύπλευρη συμμετοχή.   

   Η στήλη δεν διεκδικεί την πατρότητα ούτε καν ποσοστό συμμετοχής στην θαρραλέα πρωτοβουλία των δημοτών , για την δημιουργία συνδυασμού διαδημοτικής συμμαχίας προκειμένου να χαραχτούν νέοι δρόμοι στην διοίκηση του δήμου.
   Πιστεύουμε ότι προέκυψε από την αγωνία των πολιτών για το μέλλον του δήμου, την αναστροφή του μαρασμού, την αειφορία στην ανάπτυξη, την συμμετοχική δράση, την χρηστή διοίκηση, τις δημοκρατικές διαδικασίες και συμπεριφορές και τέλος από την ανάγκη δημιουργίας ενός πραγματικά ενιαίου δήμου με κοινή κουλτούρα.

   Αυτά άλλωστε αναφέρονται με αποφασιστικότητα στην ιδρυτική διακήρυξη και το κάλεσμα προς όλους τους πολίτες που μόλις δημοσιεύτηκε από την συντονιστική επιτροπή της ιδρυτικής ομάδας.
   Είναι, κατ΄ αρχήν, μια θετική και ελπιδοφόρος εξέλιξη που δίνει δυναμική και  ενδιαφέρον για την συμμετοχή όλων σε μια κοινή προσπάθεια.  Αντίθετα θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να ακουστούν οι δικαιολογίες όσων διαφωνήσουν με την φιλοσοφία της συνεργασίας και ακόμη μεγαλύτερο τα επιχειρήματα όσων επιλέξουν την υποταγή ξανά…….

  Είναι (σχεδόν) υποχρέωση όλων των δημοτών, να αξιολογήσουν την νέα πρόταση και να διατυπώσουν, με όποιον τρόπο επιλέξουν, τις όποιες παρατηρήσεις τους. Αρκεί η κρητική να είναι καλόπιστη και επί της ουσίας για να αξιολογηθεί αναλόγως…..
    
  Ακούσαμε σε κάποιο τηλεοπτικό κανάλι, τα κάλαντα των Θοφανείων από μια μελωδική νεανική χορωδία και πολύ το χαρήκαμε. Ο υπότιτλος της εικόνας έγραφε: <Νεανική χορωδία της δημοτικής ενότητας Γέρακα του δήμου Παλλήνης>. Έτσι εννοούν κάποιοι την ομογενοποίηση (δικός τους ο όρος) του ενιαίου δήμου!     

   Θα πείτε βέβαια άλλο η χορωδία και άλλο τα……δημοτικά τέλη! Η πρώτη δική μας, τα δεύτερα……ομογενοποιημένα.  Μην εκπλαγείτε πάντως αν για την  επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ γράψει ο πρόεδρος στην πρόσκλησή του: <Καλείστε σε συνεδρίαση προκειμένου να αποφασίσουμε για τα θέματα της Η.Δ……… στο Δημαρχείο της δημοτικής ενότητας Γέρακα του Δήμου Παλλήνης>! Έλα μ…..στον…..δήμο σου.

  Εκεί που περιμέναμε κάποιες παρεμβάσεις από τα….άνωθεν του δήμου προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για τις υπό διερεύνηση οικονομικές ατασθαλίες που εκκρεμούν στο δήμο, αντιθέτως σύμφωνα με διιστάμενες πάντως πληροφορίες, επιχειρείται καθυστέρηση των αποφάσεων για μετά τις δημοτικές εκλογές!

Ακόμη και σήμερα στην εποχή του παραλόγου, η…..παραλογισμένη λογική      
υπαγορεύει σε κάθε αθώο εμπλεκόμενο, να επιδιώκει την άμεση διαλεύκανση των εκκρεμοτήτων, ώστε να συνεχίσει την πορεία της ζωής του με ψηλά το κεφάλι, να κοιτάζει τους δημότες σε ευθεία γραμμή αν είναι αιρετός, ή να ζητήσει συγγνώμη και να αποσυρθεί ησύχως, να την κάνει δηλαδή  με ελαφρά πηδηματάκια…….     

Εμπνευσμένη επιστολή αναγνώστη 

http://eisodos17.blogspot.gr/

Εσείς κάνατε Like στη σελίδα μας? Πατήστε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου