Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

ΠΑΛΛΗΝΗ: WWW HARVAT(I). COM COM



Kύριε Διευθυντή, οι εξουσιαστές κάθε βαθμίδας, οι συνδικαλοπατέρες και οι συντεχνίες κάθε μορφής όταν θίγονται τα συμφέροντά τους και προκειμένου να δικαιολογήσουν τις αντιδράσεις τους, επικαλούνται πάντα το συμφέρον των πολιτών! Οι πολιτικοί για την οικονομική ευμάρειά τους, οι φαρμακοποιοί για τα φάρμακά τους, οι γιατροί για την υγεία τους, οι υπάλληλοι της ΔΕΗ για το φως τους, οι της ΕΥΔΑΠ για το νερό τους, οι των ΗΛΠΑΠ για τις μετακινήσεις τους, οι της ΕΑΒ για την ασφάλειά τους και ούκ έστι αριθμός….. Πρωί τους βγάζουν βράδυ τους βάζουν! Τι στο διάλο παθαίνουν οι έρμοι ( πολίτες) και ψοφάνε (αυτοκτονούν) από την πείνα;

Με τιμή, Νεόφτωχος (ο αχάριστος).

Η αυτοδιοικητική κίνηση του δήμου Παλλήνης με τον ιδρυτικό τίτλο <Δημοτική Συμμαχία Πολιτών> επέλεξε, σύμφωνα με πληροφορίες, τον συνδημότη Παντελή Ασπραδάκη να ηγηθεί της προσπάθειας για την αλλαγή του κομματικού κατεστημένου στο δήμο μας, στο πλαίσιο της ιδρυτικής διακήρυξης της παραπάνω Κίνησης Πολιτών.

Η επιλογή του Παντελή, όπως συνηθίζουν να τον αποκαλούν οι δημότες, είναι ίσως ο πιο γνωστός δημότης στους κατοίκους της περιοχής, που κατ επανάληψη του έχουν εμπιστευτεί την εκπροσώπησή τους στην Δημοτική – Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και τελευταία στην Βουλή.

Αν επαληθευτούν τα πρώτα ενθαρρυντικά δείγματα η αποδοχή της πρότασης Παντελή είναι επιλογή επιτυχίας, που θα σημάνει το τέλος των <Χρισματικών> (ουχί χαρισματικών), κομματικών δημάρχων, το τέλος των αλαζονικών συμπεριφορών, το τέλος της επικυριαρχίας των αυλικών και την εφαρμογή πλέον ενός νέου συμμετοχικού και δημοκρατικού μοντέλου διοίκησης.

Στην παρούσα ευνοϊκή συγκυρία για οριστική απαλλαγή από τις παρωχημένες πολιτικές <Μαυρογιαλούρου> επιβάλλεται η συμμετοχή όλων εκείνων που συμμερίζονται τις αρχές της Κίνησης Πολιτών για συμμετοχική διοίκηση, για σεβασμό στα οικονομικά και για την επιβολή δημοκρατικών διαδικασιών στην λειτουργία του δήμου.

Η παραίτηση του π. Αντιδημάρχου Κώστα Μπάκα από την δημοτική ομάδα του δημάρχου Ζούτσου, προκάλεσε διάφορα σχόλια από μετριοπαθή μέχρι υπερβολικά. Κάποιοι την χαρακτήρισαν <πλήγμα ή απώλεια> και κάποιοι άλλοι <κεραυνό εν αιθρία ή σεισμό στα θεμέλια της διοίκησης> για να αναφέρουμε μερικά από όσα κυκλοφόρησαν. Αποδεχτείτε ως παράμετρο της πολιτικής σας ανάλυσης και των…….δημοσκοπήσεων, την συνισταμένη των μετριοπαθών και των υπερβολικών εκτιμήσεων και ήσαστε μέσα…..

Το παράδοξο πάντως στην προκειμένη περίπτωση είναι, ότι αντί να…… εγκλωβιστεί η ενέργεια που απελευθερώθηκε, στο επίκεντρο της σεισμικής δόνησης, παρατηρήθηκαν κάποια έστω και ρηχά…… ρήγματα και στα θεμέλια νεοαναγειρόμενης οικοδομής σε κοντινή σχετικά απόσταση. Αμάν πια αυτές οι παράπλευρες απώλειες….

Τα τραύματα είτε είναι σαρκικά είτε είναι ψυχικά, ως είναι γνωστό, ο γιατρός χρόνος τα επουλώνει γρήγορα χωρίς να αφήνει ίχνη, πολύ ευκολότερα μάλιστα όταν τα τραύματα είναι….επιπόλαια (επιφανειακά-εκδορές) και όταν δεν τα αφήνουμε να κακοφορμίσουν… Υπάρχει πεδίο προσφοράς για όλους, και κυρίως για αυτούς που εμπράκτως αμφισβήτησαν τις επιλογές της σημερινής Διοίκησης…

Η στήλη αυτή έχει στηρίξει και θα στηρίζει συνειδητά, κάθε προσπάθεια ειλικρινούς συνεργασίας πολιτών ή σχημάτων, στην κατεύθυνση δημιουργίας ευρύτερων συμμαχιών για την άσκηση της εξουσίας σε όλα τα επίπεδα. Έχει ταχθεί επίσης υπέρ της συμμετοχής νέων ανθρώπων στην διοίκηση για να απομακρυνθούν οι κομματικές συντεχνίες και οι αλαζονικές συμπεριφορές.

Παιδιά των κομμάτων παιδιά, παπαγαλάκια παρατάξεων, αυτοαποκαλούμενοι ανένταχτοι και αυτοπροσδιοριζόμενοι πράσινοι, φτύστε επί τέλους την μνημονιακή ή αντιμνημονιακή καραμέλα στην δημοτική πολιτική αντιπαράθεση. Όλοι ήμαστε αντιμνημονιακοί, ακόμη και η μεγάλη πλειοψηφία όσων αναγκάζονται να το ψηφίσουν. Το αντιλαμβάνεστε όλοι, ακόμη και σεις που διατείνεσθε ότι δεν κρύβεστε πίσω από τα δάκτυλό σας…

Επεισόδιο μικρής έκτασης με άσκηση σωματικής βίας κατά δημοτικού συμβούλου που ευτυχώς δεν είχε συνέχεια, σημειώθηκε στο Δημαρχείο κατά την ώρα συνεδριάσεως του δημοτικού συμβουλίου. Το φαινόμενο μπορεί να μην είχε μεγάλη έκταση, έχει όμως σημαντικό συμβολισμό και σοβαρό σημειολογικό χαρακτήρα και εκεί έπρεπε να επικεντρωθούν οι δημόσιες επικρίσεις και όχι να γίνει ο <σπάγκος παλαμάρι> όπως έκαναν κάποιοι, με ύφος μάλιστα κάμποσων Καρδιναλίων.

Δεν γνωρίζουμε την αιτία της συμπλοκής ούτε (μας) ενδιαφέρει. Επίσης τον ένα από τους δυο….. πρωταγωνιστές δεν το ξέρουμε καθόλου και τον δεύτερο ελάχιστα, αλλά ούτε και αυτό έχει σημασία. Αυτό όμως που πρέπει να τονιστεί είναι ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι θα πρέπει να είναι προσεκτικοί και να αποφεύγουν κατά το δυνατό τις προκλήσεις, αλλά σε κάθε περίπτωση η βιαιοπραγία κατά εκπροσώπων των πολιτών είναι παντελώς απαράδεκτη, είναι καταδικαστέα και δεν αντέχει σε καμιά δικαιολογία.

Πραγματικά δεν κατανοούμε μερικές φορές την στάση της διοίκησης του δήμου και αφήνει να κυκλοφορούν……ανενόχλητες διάφορες φήμες, πουν δεν είναι καθόλου κολακευτικές για τον τρόπο λειτουργίας του δήμου. Άλλες πιπιλίζουν κάτι για πετρέλαιο, άλλες ψιθυρίζουν κάτι για κοινωνικές και λοιπές παροχές και άλλες πάλι για την επαρκή ή μη εκτέλεση διαφόρων έργων κ.ο.κ.

Αν οι φήμες αυτές δεν έχουν υποπέσει στην αντίληψη της διοίκησης τότε πάμε…..πάσο! Θα πείτε και θα έχετε δίκιο, πρέπει σε κάθε τι που κυκλοφορεί, σε κάθε κακοήθεια, ανακρίβεια ή σε κάθε συκοφαντία να υπάρχει απάντηση; Ασφαλώς και όχι, αλλά εκτιμούμε ότι όταν τίθενται θέματα οικονομικής διαχείρισης επιβάλλεται να ενημερώνονται οι πολίτες.


Οσονούπω θα δοθεί και αν-επισήμως το εναρκτήριο λάκτισμα της εκλογικής περιόδου για τις δημοτικές εκλογές. Θάχουμε να λέμε λοιπόν και να διατυπώνουμε διάφορες α-σόβαρές θέσεις και να σκιαγραφούμε νοοτροπίες και συμπεριφορές υποψηφίων και μη, χωρίς ονόματα βεβαίως διότι το θεωρούμε ανούσιο. Αν παρ΄ όλα αυτά το μυαλό κάποιου πάει στο….. κακό, κακό……του κεφαλιού του. Θα αρχίσουμε, από πού αλλού; Από τους φίλους μας που άλλωστε προσφέρονται εκών - άκων…. Είπαμε ονόματα δεν λέμε, μα τον Θεό- δωρο…..

Εμπνευσμένη επιστολή αναγνώστη

http://eisodos17.blogspot.gr/

Εσείς κάνατε Like στη σελίδα μας? Πατήστε εδώ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου