Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Παπαδήμος: «Εκλογές σημαίνουν χρεοκοπία αν δεν ψηφιστούν τα μέτρα»



«Εκλογές αν δεν ψηφιστούν τα μέτρα, εκλογές που όμως θα συνιστούν χρεοκοπία και έξοδο από το ευρώ» είναι το μήνυμα του Λουκά Παπαδήμου προς τους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνησή του και με τους οποίους ξεκινά νέες συναντήσεις.

Σήμερα θα δεχθεί στο Μέγαρο Μαξίμου τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά σε μια πολύ κρίσιμη συνάντηση, αύριο τον Πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργο Καρατζαφέρη που συνεχίζει να ζητά σύσκεψη των 3 αρχηγών υπό τον πρωθυπουργό και προς το τέλος της εβδομάδας τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος λείπει ήδη στο εξωτερικό.

Ο πρωθυπουργός γνωρίζει πως τα μέτρα που απαιτεί η τρόικα είναι εκ των πλέον σκληρών που έχουν ζητηθεί, καθώς περιλαμβάνουν περικοπές μισθών και στον ιδιωτικό τομέα.

Όχι σε πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου

Το Μέγαρο Μαξίμου, παρά τις περί του αντιθέτου διαρροές, κατανοεί πλήρως ότι δεν μπορεί να φέρει πράξη νομοθετικού περιεχομένου για την περικοπή των μισθών. Οι όποιες αποφάσεις ληφθούν, θα ληφθούν από τη Βουλή και συνεπώς ο πρωθυπουργός ζητά την πλήρη στήριξη των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, καθώς οι αντιδράσεις των βουλευτών αναμένονται θυελλώδεις.

Ο Λουκάς Παπαδήμος αναμένεται να προειδοποιήσει τους 3 αρχηγούς ότι αν δεν ψηφιστεί το σχετικό νομοσχέδιο, που θα έρθει στη Βουλή τέλη της εβδομάδος ή αρχές της επομένης -και πάντως σίγουρα πριν ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα- η νέα δόση δεν θα δοθεί και συνεπώς λήγει και η θητεία της κυβέρνησης που είχε αναλάβει, προκειμένου να ψηφιστεί η νέα δανειακή σύμβαση.

«Σε μια τέτοια περίπτωση μόνη λύση είναι οι εκλογές που θα συνιστούν όμως έξοδο της χώρας από το ευρώ» θα πει σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Παπαδήμος, καθώς έχει πειστεί ότι η διενέργεια εκλογών πριν ολοκληρωθεί η συμφωνία για το PSI και το νέο Μνημόνιο οδηγεί σε χρεοκοπία στα μέσα Μαρτίου, αφού η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές δεν θα προλάβει τις σχετικές ημερομηνίες.

Από Μέρκελ και Σαρκοζί σε Ομπάμα

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, άλλωστε, είχε όλες αυτές τις ημέρες τηλεφωνικές επικοινωνίες με Μέρκελ, Σαρκοζί, Λαγκάρντ, Μπαρόζο, Νταλάρα, Ντράγκι, Ρομπάι και άλλους, που δεν ανακοινώθηκαν, ενώ το επόμενο διάστημα αναμένεται επαφή με τον Μπάρακ Ομπάμα, ο οποίος σε καμία περίπτωση δεν επιθυμεί την χρεοκοπία της Ελλάδας και πιέζει Ευρώπη και αγορές προς την εξεύρεση λύσης στο κούρεμα του ελληνικού χρέους.
http://eisodos17.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου