Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

www.HARVAT(I).com-com


  • Δεν γνωρίζουμε επαρκώς στα πόσα αρχίζει να δονείται ο δείκτης ευαισθησίας του δήμου και κυρίως σε ποια κοινωνικά θέματα είναι……προγραμματισμένος. Πάντως σε μακρο-σκέλή, “δίμετρη”, ανακοίνωσή του, κατακεραύνωσε όσους αντιστάθηκαν καθ΄ οιονδήποτε τρόπο στο “χαράτσι” των δημοτικών τελών, δηλαδή όλους σχεδόν τους κατοίκους της Ανθούσας και της Παλλήνης, επιδεικνύοντας περισσή…..ευαισθησία.
  • Πέρα από την απαίτηση…..οικειοθελούς παραίτησης του Προέδρου του Δημ. Συμβουλίου επειδή δεν συμφώνησε στην αύξηση των δημοτικών τελών, ξέρετε πως……βάφτισαν τους λοιπούς διαφωνούντες; Καιροσκόπους και Λαϊκιστές!  Γνωστό το έργο, χιλιοειπωμένο, χιλιοπαιγμένο και χιλιοειδομένο. Άλλωστε όλα τα σχετικά με τον…..Τοτό ψιλομοιάζουν  μεταξύ τους, έλεγε ο άθλιος, καιροσκόπος και λαϊκιστής μπαρμπα-Λιάς των ογδόντα ετών και των πεντακοσίων ευρώ, στους υπόλοιπους ογδοντάρηδες καιροσκόπους της καφενειακής παρέας…..
  • Οφείλουμε να επαναλάβουμε για όσους φίλους……σκοτώνουν την ώρα τους τελευταία διαβάζοντάς την στήλη αυτή, ότι ο μοναδικός σκοπός της είναι ο διάλογος. Πιστεύει απόλυτα ότι η κάθε άποψη όπως και αν εκφράζεται, πρέπει να αποσκοπεί αποκλειστικά στην δημιουργία προβληματισμού και διαλόγου. Το μόνο που επιθυμεί και παρακαλεί συνάμα (η στήλη) είναι το “ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ”. Διότι η ουσία είναι φανερή είτε…….Επώνυμη είτε Ανώνυμη! Όπως και η Α-νουσία ή ανοησία βεβαίως βεβαίως……
  • Αν και οι παρόντες και οι παρούσες εθιμικά πάντα εξαιρούνται, κατ΄ εξαίρεση να πούμε στους μη…..αγωνιούντες, ότι το αν-επίσημο ονοματεπώνυμο των αβάπτιστων (μη) υπογραφόντων την στήλη είναι το προσωνύμιο: “ΓΝΩΣΤΟΙ ΑΓΝΩΣΤΟΙ”! Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ενικό ή πληθυντικό κατά βούληση. Νονοί είστε όλοι οι μη…..ενδιαφερόμενοι! Τέλος και σ΄ αυτό το θέμα, άπαξ αλλά όχι δια παντώς……
  • Γιατί τόση πρεμούρα ρε παιδιά για το ποιος και όχι για το τι; Κάθε εφημερίς εθνικής ή τοπικής εμβέλειας, έχει και την ανώνυμη στήλη της, π.χ η πολύ ενδιαφέρουσα στήλη της εγκρίτου εφημερίδας “ΤΑ ΝΕΑ” που υπογράφει ο Μεγάλος “μικροπολιτικός”. “Και η κοσκινού τον άντρα της με τους πραματευτάδες…..” λέμε εμείς τώρα, πριν μας τα πείτε εσείς……ετεροχρονισμένα!
  • Κύριε Διευθυντά, ποιος μπορούσε να φανταστεί ότι η ομογενοποίηση των πόλεων μπορεί να επέλθει εν τέλει και μέσα από τα (δημοτικά)……τέλη! Τόσο απλά! και δεν την πήραμε χαμπάρι!
    Με τιμή
    Νεόπτωχος (και τω πνεύματι)
    Πριν από μερικά χρόνια κάποιος τυροκόμος έβαζε σε ένα καζάνι γάλα σκόνη, έριχνε μέσα και διάφορα λίπη τα ομογενοποιούσε (όπως καλή ώρα) και έβγαζε……φέτα! Τόσο απλά! και δεν το παίρνανε χαμπάρι!
  • Φανατικός αναγνώστης μας, κατά πως αυτοπροσδιορίζεται, -υπάρχει άραγε και τέτοιος;- σε σχόλιό του, αφού μας διαβεβαιώνει ότι συμφωνεί στις βασικές θέσεις της στήλης, μας επισημαίνει ότι δεν βλέπει συχνά, -σπάνια θα λέγαμε εμείς- θετικές αναφορές τουλάχιστον για τους τοπικούς διαχειριστές των αυτοδιοικητικών θεμάτων.
  • Πιστεύουμε απόλυτα ότι: α) Ο επικεφαλής ενός οργανισμού ή μιας διεύθυνσης,  δεν χρήζει λεκτικών επαίνων και σκόπιμων εν πολλοίς δημόσιων αναφορών. Η αναγνώριση και η δικαίωση επέρχονται ύστερα από αξιολόγηση του συνολικού αποτελέσματος και από τον βαθμό επίτευξης των στόχων. β) Οι έπαινοι παραγωγικότητας, πρέπει και επιβάλλεται να δίδονται στο λοιπό προσωπικό . γ) Δεν επαινείς κάποιον που κάνει απλά καλά την δουλειά του για την οποία και αμείβεται. Επαινείς αυτόν που επιτυγχάνει ή προτείνει κάτι έξω από τα προκαθορισμένα καθήκοντά του. δ) Ο επικεφαλής δεν χρειάζονται “εργολάβους” λόγων, θέλει “εργολάβους” έργων και συνεργάτες προσηλωμένους στους στόχους και τις αρχές του, αυτή είναι η μόνη βοήθεια ή (εποικοδομητική) εκδούλευση.
  • Μιας και αναφερθήκαμε έστω και……ακαδημαϊκά στους “επί κεφαλής”, με εκτίμηση στο θεσμό και με συναίσθηση του έργου ευθύνης που επιτελούν, ευχόμαστε στον δήμαρχο Χρόνια Πολλά για την (σημερινή) ονομαστική του γιορτή και εμπνευσμένη δράση για το καλό των δημοτών. Λόγω….οικονομικής στενότητας, αυτό που μπορούμε να προσφέρουμε στον δήμαρχο είναι ότι το…..πρόσημο της εξίσωσης (συν – πλην) κατά την άποψή μας παραμένει θετικό. Να και μεις, μόνο σεις έχετε σπάτουλα……
  • Κάποιοι, όχι κατ΄ ανάγκη συμ-παραστάτες δημάρχου, μπορεί να “συμβουλέψουν” την μη αποδοχή λέγοντες: “Φοβού  τους Δαναούς και δώρα –έστω και μη χειροπιαστά – φέροντες”. Εμείς πάντως ποτέ δεν εμπιστευτήκαμε τους……Τρώες και δεν μετανιώσαμε γι΄ αυτό. Καλού- κακού όμως καλή είναι και καμιά……..κατσούλα! (κατσούλι=γατί). Μπουρδουκλωθήκαμε……..εκουσίως!
  • Α! Ευχές και στον εορτάζοντα εκδότη της εφημερίδας μας και καλή (εκδοτική) συνέχεια στην προσπάθεια να κυκλοφορεί το φύλλο ελεύθερα(ο). Λόγω της οικονομικής κρίσης, οι φίλοι του θα απολαύσουν την μουσική με αναψυκτικό και αλκοόλ, ενώ πέρυσι ήπιαν αλκοόλ με αναψυκτικό…….
  • Ποιος(α) δημοτικός σύμβουλος όταν περπατάει, (με την ευρεία έννοια), νομίζει ότι…..τρέμει η γη; Φτιάξαμε το ερώτημα κάπως διφορούμενο, γιατί διαφορετικά θα το απαντήσετε όλοι και θα πρέπει να εμπλακούμε στην διαδικασία της….κλήρωσης.
    Ποιος δημοτικός σύμβουλος αισθάνεται ευτυχής τελευταία; Βρήκε επί τέλους το κανάλι να ενημερώνεται για το πότε συγκαλείται το Δ.Σ!
  • Για τα χρωματο-σώματα της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης τα είπαμε και αναμένουμε αποτελέσματα εντός “ευλόγου χρόνου” προκειμένου να ικανοποιηθεί το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Εκτός και αν από – μονώσουν την υπόθεση με περισσεύματα από…πισσόχαρτα ή ελαστομερές.
  • Όχι – όχι δεν φαγώθηκαν φιλέτα και μάλιστα γάλακτος, όπως εκτιμούν μερικοί φίλοι, στην μάζωξη που αναφέραμε στο προηγούμενο φύλλο. Γι΄  αυτό μπορούμε να σας διαβεβαιώσουμε, το δείπνο ήταν λιτό και…..απέριτο, θα μπορούσαμε να πούμε….αναγνωριστικό. Για το επόμενο δεν μπορούμε να προβλέψουμε ούτε να εγγυηθούμε κάτι συγκεκριμένο……
  • Δεν θέλουμε να καταγράψουμε και δεν μας αφορά άλλωστε, τις εντυπώσεις και τους χαρακτηρισμούς για την επίπλωση της νέας αίθουσας του Δ.Σ όπως μας την μετέφεραν φίλοι δημότες. Έτσι και αλλιώς δεν θα αλλάξει και τίποτα αφού το υλικό (ως περιεχόμενο) θα είναι το ίδιο!
  • Δεν ξέρουμε πως δουλεύει γενικά ο μηχανισμός το δήμου, αυτό όμως που έχουμε διαπιστώσει και οφείλουμε να το ομολογήσουμε είναι οι θερμαντικές αποδόσεις των μηχανημάτων. Μπορεί να βγάλεις ανά πάσα ώρα και στιγμή τη μπέμπελη, εκτός από τα μέλη καλλίγραμμων υπάρξεων. Ελπίζουμε να μην μένουν σε λειτουργία και μετά το σχόλασμα για να είναι ζεστά την……επομένη! Σαν στο σπίτι σας παιδιά ε;
  • Ακόμη και αυτή η στήλη με τον ιστορικό και….παγκοσμίως γνωστό τίτλο, υπό μία έννοια, μπερδεύει τα…..μέλη της. ΄Ετσι σε  κάποιο προηγούμενο….αρθρίδιο μπέρδεψε τον ψηλό με το ψύλλο. Τα άχυρα πάντως έμειναν…….αφάγωτα! Και ο διορθωτής βεβαίως.  http://eisodos17.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου