Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Τι έλεγε ο Παλληνιώτης στο Γερακιώτη για τι συνάντηση στην Παλλήνη…..

Παλληνιώτης:   Καλημέρα συνδημότη μου Γερακιώτη, όχι για να μη λες ότι δεν σε σκέφτομαι. Έχασες που δεν ήλθες στην προχθεσινή συν-φάγωση.
 Περάσαμε ωραία! Νόστιμο μεζεδάκι, καλό κρασάκι και ζουμερή κουβεντούλα…

Γερακιώτης: Για λέγε-για λέγε τι φάγατε ή μάλλον φάγατε τίποτα με την μεταφορική έννοια της λέξης, αυτό με νοιάζει περισσότερο…..

Παλληνιώτης: Φάγαμε πολλά πράγματα ειλικρινά στην κυριολεξία φαγώσιμα. Ούτε τη νέα(ο) που ήταν α-α άταξιδευτή οε-οε, ούτε κανένα πολυταξιδεμένο καπετάνιο από αυτούς που πασχίζουν να διασωθούν όπως εκείνος ο αχρείος ιταλός. 

Γερακιώτης: Ναι ρε φίλε και σ΄ αυτό το ναυάγιο, όπως και στο δικό μας το <ΣΑΜΙΝΑ> αν θυμάσαι, λέγανε ότι είναι στην μέση είναι γυναίκα! Δεν έχεις ακούσει που ο σοφός λαός λέει ότι: <το Πιπί σέρνει καράβι>;

Παλληνιώτης: Αν το΄ έχω ακούσει λέει, αλλά και σεις το δημαρχείο το έχετε φτιάξει σαν……Καράβι! Που να πάρει ο διάλος….(σιγή)

Παλληνιώτης: Να σου πω εμάς δεν μας πολύ νοιάζει,  σιγά-σιγά θα φέρουμε το δημαρχείο στην…..Παλλήνη όπως πάμε! Το ξεκόλλημα ήταν το δύσκολο…..

Γερακιώτης: Λες να πάθουμε καμιά τέτοια πλάκα! Αλλά που είχαμε μείνει, για λέγε ποιοι ήντουσαν,  τι ζουμερό ειπώθηκε; Που έγινε η σύναξη, σε κανά υπόγειο;

Παλληνιώτης: Λεπτομέρειες θα μάθεις από κάποιους άλλους παραβρισκόμενους καλοθελητές, που δεν θα ξαναβρεθούν, αρκεί η αναμετάδοση να είναι ακριβής….
Για να΄ χεις όμως μια εικόνα σε αυτά που με ρώτησες: Παραβρέθηκαν όλες οι τάσεις….. με πιο ενισχυμένη εκπροσώπηση η δημοτική ομάδα μέχρι και το τοπικό συμβούλιο. Το φάγωμα έγινε σε….κοινή θέα σε χώρο πανταχόθεν ελεύθερο. Τώρα όσο για το τι ειπώθηκε που φαντάζομαι να σε ενδιαφέρει περισσότερο, τίποτα το συγκεκριμένο, προβληματισμοί, μικρογκρίνιες, μικρουποδείξεις, με μοναδικό όμως και ομόφωνο συμπέρασμα η υποβάθμιση της πόλης.   
‘Ισως υπάρξει και συνέχεια, φρόντισε να παραβρεθείς!

Γερακιώτης: Συμ- παράσταση είχατε, εννοώ θεσμοθετημένη. Για να είμαι πιο συγκεκριμένος μήπως καλέσατε και τον συμ-παραστάτη πασών των δημοτών και του δημάρχου βεβαίως- βεβαίως;


Παλληνιώτης: Όχι μάλλον δεν κρίθηκε σκόπιμο. Στατιστικά πάντως σίγουρα θα πέρασε απ΄ έξω…. 

 Εμπνευσμένη Επιστολή Αναγνώστη
                                                                                                  http://eisodos17.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου