Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

"Ανδρέας Π. Καμπάς, ο "πατριάρχης" της Μεσογαίας και η Τέχνη του κρασιού"



Την συναρπαστική ιστορία του ανθρώπου που «άνοιξε δρόμους» για την ελληνική οινοποιία, του Ανδρέα Π. Καμπά, αφηγείται το ιδιαίτερα επιμελημένο βιβλίο που θα παρουσιαστεί τηΔευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012, στο εντευκτήριο τουΕλληνικού Ιππικού Ομίλου, με πρωτοβουλία και χρηματοδότηση της Ρωξάνης Μάτσα, της μοναδικής απογόνου του που κληρονόμησε «το γονίδιο της αμπελοκαλλιέργειας» και εξακολουθεί να το «αναδεικνύει» με συνέπεια και ιδιαίτερο μεράκι ως και σήμερα, στο κτήμα της, στην Κάντζα Παλλήνης.
Το βιβλίο έχει τίτλο«Ανδρέας Π. Καμπάς, Ο «πατριάρχης» της Μεσογαίας»,συγγραφείς του είναι ηΕμμανουέλα Νικολαίδου και Ζέτα Παπαγεωργοπούλου,την καλλιτεχνική επιμέλειά του είχε ο Δημήτρης Βίδος και μέσω των σελίδων του, αναδεικνύεται με έγκυρο και παραστατικό τρόπο το συναρπαστικό success story ενός ανθρώπου που μέσα του έκαιγε η φλόγα της φιλοδοξίας, το χτίσιμο - και έπειτα η κατάρρευση της οινικής αυτοκρατορίας του.




Πρόκειται για την καταγραφή της ιστορίας της οικογένειας Καμπάόπως αυτή αναδεικνύεται μέσα από το πολύτιμο αρχειακό υλικό που πέρασε στα χέρια της Ρωξάνης Μάτσα, φωτογραφίες, επιστολές, δημοσιεύματα, βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς, παλιές ετικέτες και βέβαια τις αφηγήσεις των γονιών και των παππούδων της για τον άνθρωπο που έβαλε τις βάσεις της σύγχρονης οινοποιίας στην Ελλάδα, του Ανδρέα Π. Καμπά.
Η Ρωξάνη Μάτσα (ενδιαφέρον αφιέρωμα στο πρόσωπό της δημοσιεύθηκε προ διετίας στον έντυπο «ΝΕΟΛΟΓΟ» και είναι αναρτημένο στην διεύθυνση που ακολουθεί –κάντε κλικ για να το διαβάσετε-http://www.neologosattikis.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=74:2011-10-24-10-31-01&catid=14:yesterday&Itemid=112 (προσωπικότητα εντυπωσιακής πληθωρικότητας με ιδιαίτερη κουλτούρα και κυρίως μεγάλη αγάπη προς τη γη που κληρονόμησε) είναι δισεγγονή του Αλέξανδρου Καμπά, αδελφού του Ανδρέα και η μοναδική απόγονος που ασχολείται σήμερα με το κρασί, συνεχίζοντας μία παράδοση δεκαετιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου