Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ: Εργοστάσια βιομάζας: Αλλαγή πλεύσης των επενδυτών και επιφυλάξεις!



Με μια κίνηση η οποία προκάλεσε έκπληξη αλλά και επιφυλακτικότητα μεταξύ των πολιτών και μελών της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Μαρκόπουλου οι επενδυτές των 6 εργοστασίων βιομάζας στην περιοχή αναδιπλώθηκαν πλήρως ως προς τις προθέσεις τους.

Η συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης μπορεί να μην πραγματοποιήθηκε τελικά λόγω έλλειψης απαρτίας, όμως όλα δείχνουν ότι στην επαναληπτική συνεδρίαση της Δευτέρας 1ης Απριλίου και πάλι στις 8.30 το βράδυ, τα δεδομένα θα είναι διαφορετικά.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του notioanatolika.gr οι αντιδράσεις των τελευταίων εβδομάδων στο επενδυτικό σχέδιο της DOSGROUP οδήγησαν τους επικεφαλής της να αναβάλουν επ' αόριστο τον σχεδιασμό του.

Οι επενδυτές κάνουν σαφές προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν προτίθενται να προχωρήσουν στην υλοποίηση του έργου αλλά να ψάξουν για μια πιο... φιλική περιοχή ώστε να δημιουργήσουν ένα εργοστάσιο το οποίο στη συνέχεια θα χρησιμοποιήσουν ως πρότυπο και πιλότο για να πείσουν όσες τοπικές κοινωνίες αντιδρούν για τη χρησιμότητα και την έλλειψη επικινδυνότητας από τέτοιου είδους επιχειρηματικές δραστηριότητες.


Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει μάλιστα το notioanatolika.gr ενδεχομένως οι επενδυτές να προχωρήσουν και στην απόσυρση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων από το Περιφερειακό Συμβούλιο προκειμένου να μην υπάρχει η παραμικρή υπόνοια ότι μεθοδεύουν κάτι διαφορετικό εις βάρος των κατοίκων του Μαρκόπουλου.

Βέβαια αυτή η αλλαγή πλεύσης της εταιρείας αντιμετωπίστηκε με ιδιαίτερη επιφυλακτικότητα από όσους συμμετείχαν στη συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης και για τον λόγο αυτό η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα.

Γύρισαν την πλάτη στην άμεση δημοκρατία

Ένα μεγάλο θέμα βέβαια που τίθεται είναι η αποτυχία ύπαρξης της απαιτούμενης απαρτίας ώστε να πραγματοποιηθεί η συγκεκριμένη συνεδρίαση το βράδυ της Παρασκευής, γεγονός το οποίο καταδεικνύει ότι η τοπική κοινωνία και οι εκπρόσωποί τους ουδόλως αντιλαμβάνονται τη σημασία της ύπαρξης ενός τέτοιου θεσμικού οργάνου άμεσης δημοκρατίας!

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συνεδρίαση από τα 33 μέλη της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης το «παρών» έδωσαν μόλις τα 13 ενώ για να υπάρξει απαρτία έπρεπε να είναι παρόντα 17.

Με βάση τη νομοθεσία η συνεδρίαση της Δ.Ε.Δ. θα επαναληφθεί την επόμενη εργάσιμη ημέρα (εν προκειμένω τη Δευτέρα 1η Απριλίου), οπότε και θα διεξαχθεί με όσα από τα μέλη είναι παρόντα.

Δείτε στο βίντεο του notioanatolika.gr που ακολουθεί τι δήλωσαν μέλη της Επιτροπής Διαβούλευσης και δημοτικοί σύμβουλοι οι οποίοι παρέστησαν στην... ατυχή συνεδρίαση της Δ.Ε.Δ.:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου