Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Το αφιέρωμα της Παλλήνης στον Κολοκοτρώνη!!


 Aπόλυτη επιτυχία στέφθηκε η εκδήλωση του συλλόγου Μεσσηνίων Παλλήνης για τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, η οποία πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 25 Μαρτίου.
Στο «Οινοποιείο Πέτρου» στην Παλλήνη συγκεντρώθηκαν πάρα πολλοί κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι και απόλαυσαν τόσο το πρώτο μέρος της εκδήλωσης που περιλάμβανε την σχετική ομιλία όσο και το δεύτερο με το χορευτικό.
Λεπτομέρειες για την εκδήλωση μπορείτε να διαβάστε ΕΔΩ, στο σχετικό ρεπορτάζ του zwpallini.gr
Το βιογραφικό των μουσικών!
Ο Θοδωρής Τασούλας ασχολείται με το κλαρίνο από την ηλικία των 9 ετών έχοντας δάσκαλο τον πρακτικό οργανοπαίκτη Σπύρο Αντωνίου . Συνέχισε και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Μουσικό Σχολείο του Ιλίου και έχει τιμηθεί με πρώτα βραβεία στους Πανελλήνιους Μαθητικούς Καλλιτεχνικούς Αγώνες. Έχει συνεργαστεί με σπουδαίους καλλιτέχνες του λαϊκού τραγουδιού αλλά και της παραδοσιακής μουσικής καθώς και χορευτικά συγκροτήματα. Είναι δάσκαλος του κλαρίνου και διδάσκει στο Ωδείο Αθηνών.
Ο Χρίστος Τσιαμούλης ξεκίνησε μια δημιουργική πορεία πάνω στην παράδοση αλλά και στις μουσικές τάσεις του σύγχρονου τραγουδιού το 1985 με τις Δυνάμεις του Αιγαίου. Μετά το τέλος του συγκροτήματος συνεχίζει προσωπική πορεία που περιλαμβάνει δίσκους, που περιέχουν κυρίως δικές του συνθέσεις καθώς και διασκευές παραδοσιακών τραγουδιών. Συνεργάζεται με πολλούς μουσικούς, τραγουδιστές και συνθέτες της παλαιότερης και της νέας γενιάς, αλλά και με πολλούς εκπροσώπους της παραδοσιακής μουσικής. Είναι δημιουργός του τμήματος ελληνικής μουσικής του Ωδείου Αθηνών όπου διδάσκει θεωρητικά της ελληνικής μουσικής, τραγούδι, ούτι και έχει συγγράψει μουσικά βιβλία.
Ο Στέλιος Κατσιάνης γεννήθηκε στα Δολιανά Αρκαδίας και έκανε τα πρώτα του μουσικά βήματα μαθαίνοντας λαούτο με δάσκαλο τον πατέρα του. Οι μουσικές του αναζητήσεις τον οδήγησαν στην Αθήνα όπου συνεργάζεται με τους σημαντικότερους μουσικούς της παράδοσης μας. Είναι δημιουργός της παραδοσιακής ορχήστρας Θρία στην οποία υπήρξε μουσικός διευθυντής και ενορχηστρωτής.. Διδάσκει ταμπουρά και λαούτο στο Μουσικό Γυμνάσιο-Λύκειο Παλλήνης και λαούτο στο Ωδείο Αθηνών.
Παρακάτω όμως, μπορείτε να δείτε βίντεο από το χορευτικό της εκδήλωσης, τα οποία σας προσφέρει το zwpallini.gr, ώστε να …απολαύσετε την γιορτή, ακόμα και αν δεν καταφέρατε να παραβρεθείτε!
http://zwpallini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου