Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

ΠΑΛΛΗΝΗ: Χωρίς πρόβλημα και απόλυτα σύννομα η κατεδάφιση αυθαιρέτων στον Γέρακα (Video)


Περίπου πέντε ώρες διήρκεσε η κατεδάφιση παραπηγμάτων που είχαν στηθεί αυθαίρετα από Ρομά στην περιοχή του Γέρακα πίσω από το νεκροταφείο της πόλης, το πρωί της Τετάρτης.

Με μια συντονισμένης αλλά και απόλυτα σύννομη επιχείρηση μισθωμένα συνεργεία του Δήμου Παλλήνης προχώρησαν στην κατεδάφιση χωρίς να υπάρξει το παραμικρό παρατράγουδο.
Η όλη επιχείρηση έγινε παρουσία εισαγγελέα αλλά και μιας διμοιρίας ΜΑΤ η οποία δεν χρειάστηκε να παρέμβει σε καμία περίπτωση.

Αυτό οφειλόταν στις διαδικασίες που είχε ακολουθήσει η υπηρεσία Πολεοδομίας του δήμου της οποίας υπάλληλοι είχαν επιδώσει τα πρωτόκολλα κατεδάφισης από την περασμένη Πέμπτη στους αυθαιρετούχους αλλά και καταπατητές της συγκεκριμένης έκτασης.

Επρόκειτο για δύο οικόπεδα εμβαδού περίπου 400 μέτρων τα οποία ανήκαν σε ιδιώτες.
Καθ' όλη τη διάρκεια της κατεδάφισης άλλο ένα συνεργείο της Πολεοδομίας του δήμου κατέγραφε τα υπόλοιπα αυθαίρετα για τα οποία δεν υπήρχε η οριστική απόφαση της Περιφέρειας και τα οποία φτάνουν περίπου στα 15.

Σημειωτέον ότι η επιχείρηση αυτή ήταν συνέχεια αυτής που είχε ξεκινήσει προ διμήνου περίπου – τότε είχαν κατεδαφιστεί τέσσερα παραπήγματα – αλλά διακόπηκε λόγω άσχημων καιρικών συνθηκών.

Όσον αφορά τα αυθαίρετα που καταγράφηκαν θα ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία. Μάλιστα σε δήλωσή του στοnotioanatolika.gr, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Πολεοδομίας και Χωροταξίας Γρηγόρης Καραγιάννης έκανε σαφές ότι η δημοτική αρχή δείχνοντας το ανθρώπινο πρόσωπό της θα δώσει τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες αυθαιρέτων να προχωρήσουν στην τακτοποίησή τους με βάση τον τελευταίο νόμο, ώστε να αποφευχθεί η κατεδάφισή τους. «όμως για τους καταπατητές θα εφαρμοσθεί ο νόμος» κατέληξε ο κ. Καραγιάννης.

Για να δείτε το βίντεο από την κατεδάφιση πατήστε εδώ

http://notioanatolika.gr

Εσείς κάνατε Like στη σελίδα μας? Πατήστε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου