Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Παναγιώτης Μερτύρης: Φτάνει πια.... «Έλεγχος τώρα στο ταμείο του Δήμου με επιθεωρητές»

.

Η προ ημερησίας παρέμβαση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Παλλήνης, κύριου Παναγιώτη Μερτύρη, ήταν εκείνη που… έκλεψε την παράσταση στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο.
Το θέμα που έριξε στο τραπέζι της συζήτησης ήταν αυτό των διαμαρτυριών-«καταγγελιών» δημοτών, που ισχυρίζονται ότι ενώ είχαν πληρώσει τις αποχετεύσεις, παρουσιάζονται τώρα σαν οφειλέτες…
Εκείνο που αξίωσε με την παρέμβασή του ο κύριος Μερτύρης, ήταν να διενεργηθεί άμεσα έλεγχος στο ταμείο του Δήμου, από ελεγκτές και επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης, για να ξεκαθαρίσει τι ακριβώς συμβαίνει!
Μάλιστα επεσήμανε, πως αν δεν το πράξει η διοίκηση, θα κινήσει τις διαδικασίες προς αυτή την κατεύθυνση, η ίδια η παράταξή του…
Χαρακτηριστικά είπε:
«Με αφορμή αυτά που ακούγονται για την οικονομική διαχείριση στο ταμείο του δήμου Παλλήνης και τη αιφνιδιαστική αλλαγή της υπόθεσης της πάγιας προκαταβολής αριθμός απόφασης 021/2013 (ακύρωση και εκ νέου ανάθεση σε άλλον υπάλληλο) και έχοντας παράλληλα βάσιμες πληροφορίες από καταγγελίες δημοτών που έγιναν μέσα στον Φεβρουάριο, ότι υπάρχει ταμειακό «θέμα» με το ταμείο του Δήμου, προτείνουμε να πάρουμε σήμερα απόφαση ως δημοτικό συμβούλιο Παλλήνης με την οποίαν να ζητάμετην άμεση παρέμβαση των οικονομικών ελεγκτών και επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης για όλο το προηγούμενο διάστημα κατά το οποίο η συγκεκριμένη υπάλληλος εκτελούσε χρέη ταμεία.
Αν δεν το αποφασίσουμε εμείς σήμερα στο δημοτικό συμβούλιο, θα το κάνουμε εμείς άμεσα σαν παράταξη».

Απαντώντας ο Δήμαρχος Παλλήνης κ. Ζούτσος, στον κ. Μερτύρη ανέφερε ότι έχουν διαπιστωθεί το τελευταίο διάστημα προβλήματα στο ταμείο του Δήμου. Και για τον λόγο αυτόν, έχει προβεί στις παρακάτω ενέργειες:
Πρώτον αντικατάσταση του ταμεία του Δήμου και δεύτερον έχει διατάξει ένορκη διοικητική εξέταση και όταν αυτή ολοκληρωθεί θα ενημερώσει αναλυτικά το συμβούλιο.

http://pallinipress.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου