Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Έφτασαν στην Βουλή οι λακκούβες της Παλλήνης!

 
Στην Βουλή θα συζητηθεί το θέμα των τεράστιων ζημιών στην Ανατολική Αττική από τα ακραία καιρικά φαινόμενα της προηγούμενης εβδομάδας, μετά από σχετική ερώτηση στους Υπουργούς Οικονομικών και Εσωτερικών του Βουλευτή Βασίλη Οικονόμου.

Το ζητούμενο βέβαια δεν είναι απλώς να συζητηθεί το θέμα, αλλά να υπάρξουν και παρεμβάσεις για να λυθούν τα σοβαρά προβλήματα τα οποία έχουν μετατρέψει την περιοχή μας σε ένα απέραντο… εργοτάξιο.

Λακκούβες παντού, έργα σε ρέματα και γεφυράκια, δρόμοι που παραμένουν κλειστοί, ή έστω… υπολειτουργούν, η περιοχή πραγματικά μοιάζει… βομβαρδισμένησε διάφορα σημεία της!!!

Καλές οι ερωτήσεις, αλλά χρειάζονται και δράσεις. Αποφάσεις και λύσεις. Και οι βουλευτές που εκλέγονται από την περιοχή, θα πρέπει να επιμείνουν και να μην περιορίζονται μονάχα στο να φέρνουν θέματα προς συζήτηση στην Βουλή.

Είναι η αρχή, αλλά δεν είναι η λύση. Ο κόσμος ζητάει παρεμβάσεις και καλυτέρευση της καθημερινότητάς του και όχι υποσχέσεις και συζητήσεις απλά για να γίνονται…

Εν αναμονή…

Αναλυτικά:

από το Γραφείο Τύπου
Προς: Υπουργό Οικονομικών

Υπουργό Εσωτερικών

Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων…
Θέμα: Τεράστιες ζημιές στην Ανατολική Αττική από τα ακραία καιρικά φαινόμενα

Κύριοι Υπουργοί,

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013 σημειώθηκαν εκτεταμένες πλημμύρες λόγω σφοδρών βροχοπτώσεων και η Αττική αποδείχτηκε για μια ακόμη φορά ανέτοιμη και ανοχύρωτη απέναντι στα ακραία αυτά καιρικά φαινόμενα. Τεράστια προβλήματα δημιουργήθηκαν στα οδικά δίκτυα των Δήμων της Ανατολικής Αττικής καθώς δρόμοι πλημμύρισαν, νερά μπήκαν σε υπόγεια σπιτιών και επιχειρήσεων, φρεάτια βούλωσαν, ρέματα σχηματίστηκαν, ποτάμια φούσκωσαν με αποτέλεσμα να κινδυνεύσουν οι κάτοικοι και οι περιουσίες τους. Η πρωτοφανής βροχόπτωση ανέδειξε για άλλη μια φορά την έλλειψη των αντιπλημμυρικών έργων αλλά και την αδράνεια των αρμόδιων φορέων στην λήψη των απαραίτητων προληπτικών μέτρων πολιτικής προστασίας.

Οι Δήμοι της Ανατολικής Αττικής καλούνται να αντιμετωπίσουν τα έκτακτα και επιπρόσθετα προβλήματα που προκάλεσαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα σε μια χρονική περίοδο που τα έσοδα τους έχουν περιοριστεί σημαντικά και μετά βίας ανταποκρίνονται στις βασικές τους υποχρεώσεις. Όπως πολύ καλά γνωρίζετε είναι αδύνατον να ανταποκριθούν στα έκτακτα έξοδα αποκατάστασης των ζημιών.

Κατόπιν όλων αυτών,

Ερωτάστε:

Έχουν καταγραφεί οι ζημιές στους Δήμους Αχαρνών, Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, Διονύσου, Κρωπίας, Λαυρεωτικής, Μαραθώνος, Μαρκόπουλο Μεσογαίας, Παιανίας, Παλλήνης, Ραφήνας – Πικερμίου, Σαρωνικού, Σπάτων – Αρτέμιδος, Ωρωπού;
Σε τι ύψος ανέρχονται τα ποσά που θα χρειαστούν οι πληγέντες Δήμοι για την αποκατάσταση των ζημιών που έχουν υποστεί;
Προτίθεστε να ενισχύσετε οικονομικά τους Δήμους προκειμένου να καλύψουν τις έκτακτες ανάγκες τους και αν ναι με τι χρονοδιάγραμμα ;

-Ο-

ΕΡΩΤΩΝ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου