Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Δήμος Λαυρεωτικής: Ρεζίλι για το τέλος που καταργήθηκε!


Μπορεί το απίστευτο τέλος κλαδέματος να καταργήθηκε όμως αυτό δεν εμπόδισε τον Δήμο Λαυρεωτικής να γίνει πανελληνίως ρεζίλι και μάλιστα μέσα από την ετήσια έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη!

Όπως αναφέρεται στη σχετική έκθεση «ένα από τα ζητήματα που σταθερά επανέρχονται σχετικά με τους ΟΤΑ είναι η επιβολή τελών χωρίς ειδική αιτιολόγηση και κατά παράβαση της αρχής της ανταποδοτικότητας. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Δήμου Λαυρεωτικής ο οποίος επέβαλε ειδικό τέλος αποκομιδής κλαδεμάτων και πάσης φύσεως ογκωδών αντικειμένων βάσει σχετικής πρόβλεψης στον νέο Κανονισμό Καθαριότητας».

Ο Συνήγορος του Πολίτη προσθέτει ότι «από τις σχετικές αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου απουσίαζε οποιαδήποτε αιτιολογία, επίκληση νομοθεσίας ή σχέση αναλογίας μεταξύ ανταποδοτικού τέλους και δαπάνης που απαιτείται για την παροχή της υπηρεσίας».

Πάντως στην έκθεση υπογραμμίζεται ότι «με την παρέμβαση του Συνηγόρου, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής συνέστησε να επανεξεταστούν οι σχετικές αποφάσεις με κριτήριο την αρχή της ανταποδοτικότητας και τη διασφάλιση της δίκαιης και αντικειμενικής επιβάρυνσης, ο δε δήμος αποφάσισε να παρέχει εφεξής αδαπάνως τη συγκεκριμένη υπηρεσία».

Σε επικοινωνία του notioanatolika.gr με τον δήμαρχο Λαυρεωτικής, ο κ. Λεβαντής υποστήριξε ότι η παρούσα δημοτική αρχή βρήκε το τέλος από τον Δήμο Λαυρίου και απλά πέρασε και στον καλλικρατικό Δήμο Λαυρεωτικής αλλά τώρα πια το θέμα θεωρείται λήξαν.

Διαβάστε εδώ τη σχετική αναφορά στην Ετήσια Έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου