Κυριακή 19 Μαΐου 2013

Εξαρθρώθηκε σπείρα ληστών στη Παλλήνη


Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής εγκληματική οργάνωση που διέπραττε ένοπλες ληστείες σε βάρος οδηγών ταξί, σε πρατήρια υγρών καυσίμων και καταστήματα σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Προχθές το πρωί συνελήφθη στην Ανθούσα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας και της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βορειοανατολικής Αττικής ένας 23χρονος υπήκοος Αλβανίας, ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας συνελήφθησαν στην Παλλήνη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 22 και 23 ετών, μέλη της σπείρας.

Ειδικότερα, τη συγκεκριμένη ημέρα στις 02.30 οι δύο από τους ανωτέρω συλληφθέντες, στην περιοχή Σταυρός Αγίας Παρασκευής, προσποιούμενοι τους πελάτες επιβιβάστηκαν σε ταξί που το οδηγούσε 27χρονος και του ζήτησαν να τους μεταφέρει στην Παιανία. Κατά τη διαδρομή, σε ερημικό σημείο, τον απείλησαν με περίστροφο και με μαχαίρι, του αφαίρεσαν τις εισπράξεις και τον αποβίβασαν βίαια από το αυτοκίνητο. Στη συνέχεια επιβίβασαν στο ταξί και τρίτο συνεργό τους, και στις 04.00 μετέβησαν σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην Παλλήνη, όπου φορώντας κουκούλες full face βγήκαν από το όχημα οι δύο εξ αυτών και, κρατώντας ο ένας κυνηγετική καραμπίνα με κομμένη κάννη και ο άλλος περίστροφο, απείλησαν τον αλλοδαπό υπάλληλο και του αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ.

Ακολούθως και περίπου στις 04.30 μετέβησαν με το ταξί σε άλλο πρατήριο υγρών καυσίμων στον Γέρακα και με τα ίδια όπλα απείλησαν τον υπάλληλο και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 695 ευρώ.

Οι δράστες εξεταζόμενοι ομολόγησαν τις πράξεις τους και αναγνωρίστηκαν από τους παθόντες.

Σε έρευνα σε υπαίθριους χώρους κοντά στις κατοικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• μία κυνηγητική καραμπίνα με κομμένη κάννη
• ένα περίστροφο κρότου
• δύο φυσίγγια κυνηγετικού όπλου
• δύο κουκούλες full face
• δύο ζευγάρια πλαστικά γάντια.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, την κυνηγετική καραμπίνα την είχαν αφαιρέσει τον Απρίλιο του 2013 από εξοχική κατοικία που είχαν διαρρήξει στην Παλλήνη. Επίσης είχαν διαρρήξει και παρεκκλήσι που βρίσκεται στον ίδιο χώρο.

Οι ίδιοι δράστες στις 02.10 της 12ης Μαΐου είχαν εισέλθει στην Παλλήνη σε κατάστημα παροχής υπηρεσιών διαδικτύου και με την απειλή της κυνηγητικής καραμπίνας και του περιστρόφου αφαίρεσαν από το ταμείο τις εισπράξεις, καθώς και τα κινητά τηλέφωνα των πελατών.

Σημειώνεται ότι ο ένας από τους 23χρονους συλληφθέντες είχε αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους στις 26 Νοεμβρίου 2012 από το Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνας, όπου εξέτιε ποινή κάθειρξης επτά ετών και τεσσάρων μηνών για τέσσερις ληστείες σε βάρος οδηγών ταξί, τις οποίες είχε διαπράξει μαζί με συνεργούς του το έτος 2009.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα συνεχίζεται, για τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

πηγή

Εσείς κάνατε Like στη σελίδα μας? Πατήστε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου