Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Αντίστροφη μέτρηση για το κλείσιμο νομικών προσώπων των δήμων


Συμπληρωματικά στοιχεία για τα Νομικά Πρόσωπα των δήμων και των περιφερειών ζητά μέχρι τις 31 Μαΐου με έγγραφο του το υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να ετοιμάσουν τις τελικές λίστες με τους υπό κατάργηση – συγχώνευση ανά Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Σημειωτέον ότι ήδη κυκλοφορούν δύο τέτοιες λίστες τις οποίες έχει δημοσιοποιήσει και το notioanatolika.gr.

Στο έγγραφο που δημοσιεύεται στον Τύπο το υπουργείο ζητά από τους δήμους να αποστείλουν εντός της επόμενης εβδομάδας αναλυτικές καταστάσεις με τους οργανισμούς που εποπτεύουν και το προσωπικό που απασχολούν, τη θέση εργασίας τους και το μορφωτικό τους επίπεδο αλλά και την επιχορήγηση που λαμβάνει ο φορέας.

Πάντως, ήδη έχει γίνει μία πρώτη επεξεργασία σχετικά με τις συγχωνεύσεις ή τις καταργήσεις των Οργανισμών των δήμων, όπως προέκυψε από τις λίστες οι οποίες ήδη δημοσιοποιήθηκαν και αφορούν δήμους της Αττικής και βέβαια και των Μεσογείων.

Πρόκειται για Κοινωφελείς Επιχειρήσεις, Συνδέσμους, Πολιτιστικά Κέντρα, Ανώνυμες Εταιρείες, Δημοτικές Επιχειρήσεις ΜΜΕ, Πολιτιστικοί και Αθλητικοί Οργανισμοί, Δημοτικές Κατασκευαστικές Εταιρείες.

Παρά την έκδηλη ανησυχία σε όλους τους Μεσογείτικους δήμους – υπάρχουν άλλωστε και πλήθος αντιδράσεων από την ΚΕΔΕ - η αλήθεια είναι ότι δεν πρέπει να προτρέχουμε αφού στόχος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης είναι τα Νομικά Πρόσωπα να μειωθούν από 1.000 – σε όλη την Επικράτεια – σε 700.

Τέλος σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαρρέουν από το υπουργείο οι απολύσεις στα Νομικά Πρόσωπα των ΟΤΑ θα αφορούν το πρώτο κύμα των 2.000υπαλλήλων που θα πρέπει να γίνουν μέχρι το Σεπτέμβριο αλλά τους επόμενους 2.000 μέχρι το Δεκέμβριο και, κυρίως, τους 11.000 του 2014.

Διαβάστε σχετικά: Σε ποιά νομικά πρόσωπα Μεσογείτικων δήμων βάζει λουκέτο ο Μανιτάκης

Σε ποιους δήμους των Μεσογείων καταργούνται κοινωφελείς επιχειρήσεις!
http://notioanatolika.gr/

Εσείς κάνατε Like στη σελίδα μας? Πατήστε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου