Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Το μήνυμα της φετινής εκδήλωσης για τη νέα αντιπυρική περίοδο


Να κρατήσουμε υψηλό το φρόνημα του Πυροσβεστικού Σώματος, των εθελοντικών ομάδων δασοπυροπροστασίας, των εργαζομένων στην πολιτική προστασία τη φετινή αντιπυρική περίοδο δήλωσε ο Δήμαρχος Κρωπίας Δημήτριος Ν. Κιούσης
23/5/2013

Με την παρουσία της ηγεσίας του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδος στην περιοχή της Αττικής και δεκάδων δημοτικών και αυτόνομων εθελοντικών ομάδων και τοπικών συλλόγων Κορωπίου πραγματοποιήθηκε, την Τετάρτη 15 Μαΐου 2013, το απόγευμα, στο αμφιθέατρο του Δημαρχείου Κρωπίας, με μεγάλη επιτυχία, η εκδήλωση έναρξης της φετινής αντιπυρικής περιόδου.

Ο Δήμαρχος Κρωπίας
Δημήτρης Κιούσης

Την εκδήλωση «άνοιξε» ο Δήμαρχος Κρωπίας Δημήτρης Κιούσης ενώ τον συντονισμό είχε ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Θοδωρής Γρίβας.Ο κ. Κιούσης, αφού ευχαρίστησε θερμά την ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος και της Αττικής και για τη μεγάλη τιμή που έκαναν να παραστούν και να στηρίξουν τον εθελοντισμό, εξήρε για άλλη μια φορά την συμβολή της Π.Υ Κορωπίου στην άμεση κατάσβεση πυρκαγιών στην περιοχή και την τεράστια χρησιμότητα της παρουσίας της τοπικής πυροσβεστικής μονάδας σε μια από τις πιο δύσκολες περιοχές της Αττικής. Αναφέρθηκε στο τοπικό σχέδιο δασοπυροπροστασίας και στις γεωγραφικές θέσεις που θα γίνεται η φετινή επιτήρηση και οι περίπολοι. Επισήμανε τις δυνατότητες που ανοίγονται για μια οργανωμένη και ασφαλή συμμετοχή των εθελοντών φέτος με τη λειτουργία του κέντρου συντονισμού και ραδιοεπικοινωνιών πολιτικής προστασίας, στην οδό Ηφαίστου και Αγίας Μαρίνας και τη σημασία που δίνει ο Δήμος στις αποψιλώσεις εντός (υποχρεωτικές από ιδιοκτήτες στα οικόπεδά τους) και εκτός σχεδίου. Παρουσίασε το έντυπο δασοπυροπροστασίας (κοινό κείμενο Π.Υ Κορωπίου και Δήμου) που έχει διανεμηθεί με τους δημοτικούς λογαριασμούς της ύδρευσης και είπε ότι φέτος θα γίνει και ενημέρωση πόρτα-πόρτα των κατοίκων ενώ προγραμματίζεται άμεσα σεμινάριο βασικής εκπαίδευσης εθελοντών, πρακτική άσκηση μαζί με Π.Υ.Κορωπίου καθώς και η πρακτική εφαρμογή σχεδίων εκκένωσης οικισμών και αντιμετώπισης πυρκαγιάς σε επιλεγμένες περιοχές που έχουν σύνθετες δυσκολίες.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Δήμαρχος Κρωπίας, Δημήτρης Κιούσης αλλά και συναρμόδιοι αντιδήμαρχοι (Θ.Γρίβας,Εμμ.Γρινιεζάκης) προέβησαν σε ενδιαφέρουσες ενημερώσεις δημοτικών έργων και πολιτικών, που αφορούν και τη δασοπροστασία και τη δημόσια υγεία, μεταξύ των οποίων, ξεχώρισε το μεγάλο έργο της περιβαλλοντικής αποκατάστασης της παλιάς χωματερής που δημοπρατήθηκε, την Τρίτη 14 Μαΐου 2013.

Ο «Αττικάρχης»
Τον λόγο έλαβε ο Διοικητής Π.Υ. Περιφέρειας Αττικής, υποστράτηγος Αθανάσιος Ρούμπος όπου και συνεχάρη τους διοργανωτές για την πρωτοβουλία τους. Ο κ.Ρούμπος μετέφερε τον σεβασμό του στο έργο των εθελοντών και στο έργο τους ειδικά αυτή την περίοδο. Προέβη σε συμβουλές αυτοπροστασίας των πολιτών και των εθελοντών και είπε ποτέ να μην διακινδυνέψει κάποιος εθελοντής τη ζωή του. Πρώτα η ανθρώπινη ζωή. Ο Διοικητής Π.Υ.Αττικής παρέλαβε και την τιμητική πλακέτα του Υπαρχηγού του Π.Σ., υποστρατήγου Βασίλη Παπαγεωργίου που δεν μπόρεσε να παραστεί (ο κ.Παπαγεωργίου ήταν Διοικητής Π.Υ. Περιφέρειας Αττικής, το 2012).
Ο αντιπρόεδρος του Σ.Π.Α.Υ, κ.Κώστας Παπαδόπουλος, εκπροσωπώντας τον πρόεδρο του συνδέσμου Ν.Χαρδαλιά, δήμαρχο Βύρωνα, εξήρε, μεταξύ άλλων, τις προσπάθειες του Δήμου Κρωπίας στην στήριξη του εθελοντισμού και των φορέων πρόληψης και δασοπυρόσβεσης καθώς και τη συνεχή αυτοπρόσωπη παρουσία και ενδιαφέρον του Δημάρχου Κρωπίας στις συνεδριάσεις του Συνδέσμου. Χαιρετισμό απηύθυναν και οΔιοικητής Π.Υ.Ανατολικής Αττικής κ. Π.Γρηγορίου καθώς και ο Διοικητής Π.Υ.Κρωπίας Αθ.Τζοίτης.

Αποτίμηση του 2012
Ο κ.Θοδωρής Γρίβας, αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας, αναφέρθηκε στις περσινές μεγάλες προσπάθειες του Δήμου και στη συμβολή όλων, Π.Υ, εθελοντών, συλλόγων, κρατικών και αυτοδιοικητικών υπηρεσιών. Ευχαρίστησε με τη σειρά του, τον Υποστράτηγο υπαρχηγό του Π.Σ Βασίλη Παπαγεωργίου και όλη την ηγεσία και ιδιαίτερα την Π.Υ Κορωπίου για ότι έκαναν πέρσι. Ο κ.Γρίβας για την αποτίμηση του 2012( την έκθεση αποτίμησης της Πολιτικής Προστασίας Δήμου Κρωπίας –αφορούν κοινές δράσεις της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, T.Y και των εντεταλμένων δημοτικών συμβούλων -ανέγνωσε ο κ.Ι.Κατιμερτζόγλου) επισήμανε : τον έγκαιρο εντοπισμό και την αντιμετώπιση τουλάχιστον 26 βασικών περιστατικών φωτιάς πριν εξελιχθούν, τις εκτεταμένες αποψιλώσεις σε όλη την περιφέρεια του Δήμου (με συνδρομή ΣΠΑΥ, συλλόγων και δημοτικών υπαλλήλων), τις έγκαιρες αποψιλώσεις του Κυνηγετικού Συλλόγου, των αγροτικών συλλόγων (ΑΣΚ και Κεκρωπία) και τις εκτεταμένες, διαμορφώσεις και διανοίξεις αγροτικών και δασικών δρόμων καθώς και των παραλιακών περιοχών-ακτών, την πρώτη οργανωμένη αποψίλωση στην Βίλιζα, τον καθαρισμό από μπάζα δεκαετιών του δάσους Γραμματικού Καρελλά με δημοτικά μηχανήματα με τη βοήθεια του συλλόγου Άνω Καρελλά «Η Αγία Παρασκευή» και άλλων πολιτών οργανώσεων και τις δράσεις καθαρισμών στις παραλιακές και άλλες δασικές περιοχές στο πλαίσιο της δράσης «Let's Do iT».
Για τα οχήματα πυρόσβεσης είπε ότι υπήρξε ενίσχυση με την παραχώρηση παλαιού οχήματος πυρόσβεσης από την Π.Υ.Κορωπίου, παράλληλα με το όχημα πρώτης προσβολής του Δήμου (παραχωρήθηκε από ΣΠΑΥ το 2011) και το όχημα πρώτης προσβολής του Κυνηγετικού Συλλόγου. Τέλος, αναφέρθηκε στο βασικό περιστατικό μεγάλης πυρκαγιάς στο Κορωπί, την φωτιά της 25ης Σεπτεμβρίου 2012, στον Βορό Αγίας Μαρίνας (300 στρέμματα καμένα) και τη διάσωση οικιών και του μεγαλύτερο μέρους του δάσους χωρίς θύματα.

Η τελετή βράβευσης
Στην τελετή της βράβευσης ξεχώρισε, μεταξύ άλλων, η απονομή τιμητικής πλακέτας στον υποστράτηγο Μιχ. Μαθιουδάκη που αποστρατεύτηκε προσφάτως. Ο κ. Μαθιουδιάκης ήταν, μεταξύ άλλων θέσεων ευθύνης, Διοικητής της Π.Υ. Ανατολικής Αττικής το 2012 και έχει να επιδείξει μεγάλη και ανεκτίμητη προσφορά στο Πυροσβεστικό Σώμα, την Νοτιανατολική Αττική και απ' όσες θέσεις ευθύνης υπηρέτησε. Ο κ. Μαθιουδάκης, εμφανώς συγκινημένος, ευχαρίστησε για όλες τις τιμητικές διακρίσεις που έχει λάβει από την πόλη που ζει και αφιέρωσε όλες τις διακρίσεις του, στους πολίτες, στους άνδρες των πληρωμάτων του Π.Σ και στο κοινωνικό σύνολο που υπηρέτησε.
Βραβεύθηκαν, το Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδας στο πρόσωπο του Υπαρχηγού του Π.Σ υποστρατήγου, Βασιλείου Παπαγεωργίου, η Περιφερειακή Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αττικής στο πρόσωπο του Διοικητή, Υποστρατήγου Αθανασίου Ρούμπου, ο υποστράτηγος Π.Σ., Μιχάλης Μαθιουδάκης για την πολύχρονη προσφορά του, η Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατολικής Αττικής για τις πολύτιμες υπηρεσίες της στη περιοχή (το παρέλαβε ο νυν Διοικητής, Αρχιπύραρχος Παύλος Γρηγορίου), η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κρωπίας (το παρέλαβε ο Διοικητής, Αθ.Τζοίτης) για την συμβολή της στην αντιπυρική περίοδο 2012.

Απονομή τίτλου τιμής ένεκεν
Απονεμήθηκε τίτλος τιμής ένεκεν : στον Σ.Π.Α.Υ και τους εργαζομένους του για την προσφορά τους (το παρέλαβε ο αντιπρόεδρος ΣΠΑΥ κ.Κ.Παπαδόπουλος, δημοτικός σύμβουλος Ηλιούπολης), στον Αναπτυξιακό Σύνδεσμο Λαυρεωτικής και τον υπεύθυνο πολιτικής προστασίας κ. Δημ. Σόφο, για τις προσπάθειές τους στις μεγάλες πυρκαγιές της Νοτιοανατολικής Αττικής το 2012, στο Δασονομείο Κορωπίου, στους αγροτικούς συλλόγους Κορωπίου (Αγροτικός Συνεταιρισμός Κορωπίου, το παρέλαβε ο κ. Σταμάτης Γεωργάκης και Κεκρωπίας, κ.Γ.Μιχάλης) για τη διαχρονική συμβολή τους στην αντιπυρική προστασία και την υπεράσπιση των γεωργικών και δασικών περιοχών του Υμηττού και του Κορωπίου, στον Κυνηγετικό σύλλογο Κορωπίου για τη συνεχή δασοφύλαξη του Υμηττού και τη διαχρονική περιβαλλοντική του δράση ( το παρέλαβε -μαζί με τον νέο πρόεδρο κ. Κυρίτση- ο Γ. Τσιαχρής, πρόεδρος το 2012 και το αφιέρωσε στα μέλη που δασοφύλαγαν και ιδιαίτερα στον Δημήτρη Γκίκα), στον Σύλλογο Ραδιοερασιτεχνών Ελλάδος (το παρέλαβε ο γραμματέας, κ. Αθανάσιος Καρακανίκος).
Επίσης, απονεμήθηκε τίτλος τιμής ένεκεν στις δημοτικές εθελοντικές ομάδες που παρευρέθηκαν : Σαρωνικού-Καλυβίων ( το παρέλαβε ο υπεύθυνος πολιτικής προστασίας Δήμου Σαρωνικού κ. Γεώργιος Σοφρώνης, αντιδήμαρχος, για τις προσπάθειές τους στις μεγάλες πυρκαγιές της Νοτιοανατολικής Αττικής το 2012), Κουβαρά, Παιανίας (το παρέλαβε ο κ.Τ.Βασιλόπουλος), Καισαριανής, Ηλιούπολης, Παπάγου-Χολαργού (τους τίτλους παρέλαβε, ο αντιπρόεδρος του ΣΠΑΥ), Βύρωνα (το παρέλαβε ο κ.Νίτσος), εθελοντές Βούλας (λόγω δημοτικού συμβουλίου δεν παρέστη ο εκπρόσωπος κ.Σωτηρόπουλος), Κρωπίας (το παρέλαβαν οι : Σπυρίδων Κοσμάς, Δημήτρης Σιδέρης, Θεόδωρος Θεοδωρακόπουλος, Στέλιος Κιτσάκης, Δημήτρης Καραγιάννης, Βασίλειος Καραφώτης, Πέτρος Καζαντζής, Ηλίας Α.Καρβελούτσος, Θεολόγος Γκίκας, Γεώργιος Μηλαθιανάκης, Παύλος Μπάτρας), στις εθελοντικές ομάδες δασοπροστασίας: Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Βορειοανατολικού τομέα Υμηττού (το παρέλαβε ο κ. Ευάγγελος Τσιγκρέλης), Βάρης (το παρέλαβε ο κ.Σαμαράς), η Ε.Ο.ΜΑ.Κ (το παρέλαβε ο κ. Γεώργιος Μαρνελάκης καθώς και του εξωραϊστικού συλλόγου «Μπούρα-Παπαγγελάκη» Παιανίας).
Τέλος, απονεμήθηκε τίτλος τιμής ένεκεν στους τοπικούς συλλόγους του Κορωπίου: Προοδευτικός Εξωραϊστικός Αγ. Μαρίνας(κ.Θ.Αγγούρης), Αγ.Γεωργίου -Αγίας Μαρίνας Κορωπίου (κ. Αν.Πετρόπουλος, Αλθέας (καΜαίρη Καλαμαράκη), Αγ.Δημητρίου Αλυκού (κ. Θ. Γεώργας), ΝΑΟ «Κέκροψ» (δεν μπόρεσε να παραστεί), Σύνδεσμος Οικιστών Αμπελώνα (κ.Ν.Σπίνος),Εξωραϊστικός Κίτσι Κορωπίου «Η Άνοιξη» (κ.Γ.Μανιάτης),«Αγία Παρασκευή» Καρελλά (κ.Γεωργ.Μπακαλώνης), Βίλιζας (κ.Στρίγκος), Αγίου Νικολάου-Ανάπλαση (κ.Σιγάλας και Απ.Πάντος)«Προφήτης Ηλίας (λόγοι υγείας δεν επέτρεψαν να παραστεί ο πρόεδρος κ.Σκορδαλός, και το παρέλαβε ο δημοτικός σύμβουλος κ. Β.Γούλας), Κρήτες «Ο Ψηλορείτης» (κ.Γ.Σουλιώτης) ενώ αναφέρθηκαν και άλλοι σύλλογοι, εθνικοτοπικοί και τοπικοί φορείς της περιφέρειας Κρωπίας που δεν μπόρεσαν να παραστούν.
Τις απονομές έκαναν : ο Δήμαρχος Κρωπίας, Δημήτριος Ν. Κιούσης, ο αντιπρόεδρος ΣΠΑΥ κ.Κ.Παπαδόπουλος, ο υποστράτηγος Π.Σ Μιχ.Μαθιουδάκης, οι διοικητές Π.Υ. Αν.Αττικής και Κορωπίου, Π.Γρηγορίου και Αθ.Τζοίτης αντίστοιχα, οι αντιδήμαρχοι Κρωπίας, κκ.Ανδρέας Ντούνης, Μανώλης Γρινιεζάκης, Θοδωρής Γρίβας, Αθανάσιος Πουλάκης, το μέλος της ΕΕ ΣΠΑΥ και του Σ.Τ.Ο Κρωπίας δημοτικός σύμβουλος, κ.Βασίλης Γούλας και ο αντιδήμαρχος Σαρωνικού, Γεώργιος Σοφρώνης. Η εκπρόσωπος της μείζονος αντιπολίτευσης και μέλος του Σ.Τ.Ο Κρωπίας καΑθηνά Ψιλλάκη δεν μπόρεσε να παραστεί λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.

Στην οργάνωση της εκδήλωσης συνέδραμαν : ο Ηλίας Βασιλείου, η Ελένη Μπούρδου, ο Ιωάννης Κατιμερτζόγλου, ο Βίκτωρ Ι. Γιαρινάκης, η Ιωάννα Πετμεζά και οι χορηγοί, Καζάκος Catering/εργοστάσιο προϊόντων ζύμης (διάθεση εδεσμάτων), Super Market Σκλαβενίτης (διάθεση αναψυκτικών) και ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Κορωπίου( διάθεση κρασιού).





http://www.exanatolis.gr

Εσείς κάνατε Like στη σελίδα μας? Πατήστε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου