Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Η «καθώς πρέπει» υπάλληλος που είχε ρημάξει το δημοτικό ταμείο Παλλήνης!



Λυμαινόταν το δημοτικό ταμείο επί πέντε ολόκληρα χρόνια αποκομίζοντας δεκάδες χιλιάδες ευρώ και ενώ θεωρούνταν υπεράνω πάσης υποψίας η μεσήλικη υπάλληλος του δήμου.

Η... βασιλεία της όμως έλαβε τέλος πριν από τρεις περίπου μήνες όταν αποκαλύφθηκε η δράση της εξαιτίας των διαμαρτυριών πολιτών.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα το notioanatolika.gr η συγκεκριμένη υπάλληλος με θητεία 20 περίπου χρόνων σε αυτοδιοικητικές υπηρεσίες της Παλλήνης είχε καταστρώσει ένα σατανικό σχέδιο το οποίο τις απέδωσε στην πενταετία 2008 – 2013 περισσότερα από 120.000 ευρώ!

Η μέθοδος

Καλοσυνάτη, χαμηλών τόνων και ιδιαίτερα φιλότιμη, η γυναίκα είχε κατορθώσει να κερδίσει την εμπιστοσύνη όλων και μάλιστα να θεωρείται παράδειγμα προς μίμηση για την ευσυνειδησία της.

Όπως αποκαλύπτει το notioanatolika.gr, όταν οι συνάδελφοί της έπρεπε να λείψουν τους αναπλήρωνε πάντοτε με προθυμία. Έρχονταν λοιπόν οι πολίτες να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους και αυτή με περισσή ευγένεια τους εξυπηρετούσε.

Τους έκοβε το αποδεικτικό της είσπραξης, τους παρέδιδε το πρωτότυπο και αυτοί αποχωρούσαν ικανοποιημένοι που είχαν ξεπληρώσει μιαν ακόμη υποχρέωσή τους.

Όμως όταν έφτανε το μεσημέρι και πριν παραδώσει στον προϊστάμενό της ακύρωνε κάποια από τα αποδεικτικά είσπραξης και κρατούσε τα χρήματα για τον εαυτό της.

Η αρχή του τέλους

Κάποια στιγμή οι υπηρεσίες του δήμου άρχισαν να στέλνουν ειδοποιητήρια προς όσους θεωρούσαν ότι χρωστούσαν. Και τότε ήταν που ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση.

Άρχισαν να παρουσιάζονται δημότες οι οποίοι διαμαρτύρονταν για τις κλήσεις που δέχονταν αφού αυτοί ήταν εντάξει στις υποχρεώσεις τους και μάλιστα το αποδείκνυαν προσκομίζοντας και τις αποδείξεις πληρωμής!

Όταν οι περιπτώσεις άρχισαν να πληθαίνουν ενημερώθηκε ο δήμαρχος Θανάσης Ζούτσος ο οποίος ζήτησε να γίνει ενδελεχής έλεγχος.

Η έρευνα των υπηρεσιών έφερε τις αποδείξεις του... colpo grosso της... ευσυνείδητης υπαλλήλου. Το αδίκημα στο οποίο είχε υποπέσει ήταν παράβαση καθήκοντος κατά τον Ποινικό Κώδικα για υπεξαίρεση στην υπηρεσία. Ένα αδίκημα το οποίο τιμωρείται με την ποινή της αργίας!

Ο δήμαρχος αντέδρασε αστραπιαία. Απομάκρυνε άμεσα την υπάλληλο από τη συγκεκριμένη θέση και διέταξε ΕΔΕ η οποία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι όντως η υπάλληλος είχε προκαλέσει ζημία ύψους 120.000 και πλέον ευρώ στον δήμο και στους δημότες οι οποίοι ενώ είχαν πληρώσει βρέθηκαν να χρωστάνε!

Σε αργία

Το πρωί της Παρασκευής, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του notioanatolika.gr, συνεδρίασε το πρωτοβάθμιο συλλογικό πειθαρχικό όργανο του δήμου – το οποίο απαρτίζεται από τον δήμαρχο, όλους τους αντιδημάρχους και δύο δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης – και αποφάσισε να δεχθεί την απόφαση του δημάρχου για να τεθεί η υπάλληλος σε αργία αλλά και να παραπεμφθεί στο αρμόδιο υπηρεσιακό πειθαρχικό συμβούλιο της Περιφέρειας το οποίο είναι αρμόδιο να λάβει την οριστική απόφαση.

Παράλληλα βέβαια όλα τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν αποστέλλονται και στην Εισαγγελία προκειμένου να προχωρήσει η υπόθεση όχι μόνον διοικητικά αλλά και δικαστικά!

Στις υπηρεσίες του Δήμου Παλλήνης όλοι δηλώνουν ότι πέφτουν από τα σύννεφα αφού θεωρούσαν τη συγκεκριμένη συνάδελφό τους υπεράνω πάσης υποψίας.

Και βέβαια πέραν της ποινής που θα της επιβληθεί, το ερώτημα είναι σαφές: Θα γίνουν οι απαιτούμενες ενέργειες ώστε η εν λόγω κυρία να επιστρέψει τα κλεμμένα; Τα οποία είναι χρήματα του δήμου και βέβαια των δημοτών!

http://notioanatolika.gr

Εσείς κάνατε Like στη σελίδα μας? Πατήστε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου