Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

ΠΑΛΛΗΝΗ: ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΑΚΑΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ


ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Συμπολίτισσες και συμπολίτες της Ανθούσας, του Γέρακα και της Παλλήνης,

Στις 18 Μαΐου, καλούμαστε να απαντήσουμε στην μεγάλη πρόκληση των Δημοτικών Εκλογών του 2014 και πρέπει να πάρουμε την μεγάλη απόφαση για την πορεία του Δήμου μας τα επόμενα χρόνια.

Η τοπική αυτοδιοίκηση καλείται να λειτουργήσει σ΄ ένα διαφορετικά διαμορφωμένο τοπίο, να αντιμετωπίσει νέες προκλήσεις και δεδομένα, σε ιδιαίτερα απαιτητικό περιβάλλον, όπως διαμορφώθηκε μέσα από μια ελλιπή διοικητική μεταρρύθμιση και επηρεάζεται από την σημερινή οικονομική πραγματικότητα που πλήττει τις περισσότερες κοινωνικές τάξεις και τον ίδιο το θεσμό.

Η πραγματικότητα αυτή επιβάλλει εγρήγορση, ανάδειξη και συστράτευση των θετικών δυνάμεων, ενεργή συμμετοχή όλων και σκληρή προσπάθεια, ώστε να δώσουμε απαντήσεις στις απαιτήσεις των καιρών. Τις απαντήσεις αυτές μπορεί να τις δώσει μονάχα μια μεγάλη και δυναμική συμμαχία ανθρώπων με κοινό στόχο και συλλογική αγωνία να βελτιώσουν τις συνθήκες ζωής στις πόλεις που ζουν.

Μια συμμαχία, που θα απελευθερώσει και θα ωθήσει τις ζωντανές και άφθαρτες δυνάμεις του τόπου στην επεξεργασία ενός κοινά αποδεκτού προγράμματος αναγέννησης του δήμου, στη βάση αρχών και συμφωνημένων διαδικασιών.

Μια συμμαχία, με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, που θα αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη μεταξύ δήμου και δημότη, που θα γεννά ελπίδα, αφήνοντας πίσω το παλιό, θα προσδοκά στο νέο και που θα υπερασπίζεται το συλλογικό συμφέρον της κοινωνίας μας και την αναβάθμιση της τοπικής δημοκρατίας. Οι διαχωριστικές γραμμές του παρελθόντος, οι στενές πολιτικές ή παραταξιακές περιχαρακώσεις και τα <περιβόητα> κομματικά <χρίσματα> δεν έχουν θέση στο νέο αυτοδιοικητικό περιβάλλον.

Μια συμμαχία, μακριά και πέρα από το παρωχημένο και αναποτελεσματικό δημαρχοκεντρικό σύστημα της τοπικής αυτοδιοίκησης, όπου η συλλογική δράση θυσιάζεται στο βωμό των επιλογών, του συγκεντρωτισμού και της πεπατημένης επί πολλών δεκαετιών που όμως πλέον αδυνατούν να δώσουν τις απαιτούμενες λύσεις, έχουν κουράσει και κουραστεί και δυστυχώς δεν έχουν να προτείνουν πια τίποτε καινούργιο.

Σήμερα, απαιτείται μία διοίκηση με άλλη φιλοσοφία.

Απαιτείται ένα νέο μοντέλο διοίκησης δημοκρατικό, πλουραλιστικό, που να επιτρέπει σημαντικές μεταρρυθμίσεις και αλλαγές στην πόλη μας.

Απαιτείται η εφαρμογή ενός νέου αναπτυξιακού μοντέλου που θα δίνει την δυνατότητα εξεύρεσης νέων οικονομικών πόρων που θα επιστρέφουν και θα ωφελούν τον ίδιο τον πολίτη.

Απαιτείται διαφάνεια σε κάθε τομέα δράσης όχι ως απλή λέξη αλλά και ως πράξη.

Απαιτείται ο δήμος να βρίσκεται δίπλα στον πολίτη που καθημερινά πλήττεται από την ζοφερή οικονομική κατάσταση.

Απαιτείται όραμα, στόχευση και σχεδιασμός.

Η ανεξάρτητη δημοκρατική συμμαχία « ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ » είναι η μόνη πραγματικά ανεξάρτητη δύναμη που μπορεί να εγγυηθεί την αλλαγή και προοπτική για τον τόπο μας, απλά ,αληθινά και χωρίς αμφισημίες.

Διεκδικούμε ένα νέο σχεδιασμό για την πόλη για τα επόμενα χρόνια.

Αγαπητοί συμπολίτες και συμπολίτισσες, μετά από πολλά χρόνια διοίκησης μιας παρωχημένης πολιτικής μεθοδολογίας είναι καιρός να περάσουμε στην επόμενη ημέρα, με φρέσκες ιδέες, με όραμα και με διάθεση αλλαγής, που να συνθέτει το παλιό με το καινούργιο.

Αν κάποιοι πιστεύουν ότι δε χρειάζεται να αλλάξει κάτι στο πολιτικό σκηνικό , θα χρεωθούν με ένα μέλλον που είναι ίδιο με το παρελθόν. Αν όμως αυτό που βιώνουμε σήμερα μας δυσαρεστεί και μας πονά ήρθε ο καιρός να γυρίσουμε σελίδα.

ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ έχουμε χρέος προς τους εαυτούς μας και τα παιδιά μας να παραδώσουμε αύριο την πόλη μας καλύτερη από ότι είναι σήμερα.

Η Ανεξάρτητη Δημοτική Συμμαχία « ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ » μπορεί να εγγυηθεί την επόμενη μέρα. Γι΄ αυτό καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να ενώσουν τις δυνάμεις τους μαζί μας


ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ - ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ - ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.


ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΑΚΑΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ



13/03/2014

Εσείς κάνατε Like στη σελίδα μας? Πατήστε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου