Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

ΠΑΛΛΗΝΗ: Δήλωση Στήριξης Αριστείδη Τουρκάκη Στον Υποψήφιο Δήμαρχο Κώστα Μπάκα


Αγαπητοί πολίτες της Ανθούσας του Γέρακα και της Παλλήνης
Ονομάζομαι Τουρκάκης Αριστείδης και μένω μόνιμα στην Ανθούσα εδώ και 20 χρόνια. Είμαι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Αθηνών και είμαι λογιστής σε δικό μου Λογιστικό γραφείο στον Γέρακα. Θέτω για δεύτερη φορά υποψηφιότητα στην Τοπική αυτοδιοίκηση μετά το 2010 που είχα εκλεγεί πρώτος στο Τοπικό Συμβούλιο της Δημοτικής ενότητας Ανθούσας και διετέλεσα Πρόεδρος του Τοπικού συμβουλίου και Τοπικός σύμβουλος.
Η οικονομική δυσπραγία του Δήμου εξαιτίας των μνημονίων δεν πρέπει και δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία και άλλοθι για την απαξίωση που υπάρχει αυτή τη στιγμή στο Δήμο μας. Κατά τη διάρκεια της θητείας μου ως Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Ανθούσας και ως Τοπικός Σύμβουλος είχα διαβιβάσει προς την Δημοτική μας Αρχή περίπου 65 στην πλειοψηφία ομόφωνες αποφάσεις του τοπικού μας Συμβουλίου για θέματα και προβλήματα που είχαμε καταγράψει. Μερικά από τα θέματα αυτά ήταν επείγοντα και μεγάλης επικινδυνότητας, επίσης πολλά θέματα δεν είχαν καθόλου κόστος και αυτά που είχαν ένα μικρό κόστος θα μπορούσαμε να τα προγραμματίζουμε.
Παρά τις παραινέσεις, τις προσωπικές προσπάθειες, το φιλότιμο και τον «πατριωτισμό» να αντισταθμιστεί το έλλειμμα στοιχειωδών παροχών για την εξασφάλιση τουλάχιστον των αυτονόητων για την εύρυθμη λειτουργία της Δημοτικής Ενότητας από το Δήμο, το αποτέλεσμα υπήρξε αρνητικό. Δυστυχώς πλήθος εισηγητικών αποφάσεων πολύ σημαντικών για την περιοχή μας, έμειναν στις καλένδες, είτε από αδυναμία να υλοποιηθούν από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου, είτε γιατί απλά τέθηκαν σε «αγρανάπαυση».
Στην Ανθούσα στον Γέρακα και στην Παλλήνη είναι αναγκαίο να υπάρξει ένας προγραμματισμός για την επίλυση των προβλημάτων ξεχωριστά για την κάθε Δημοτική Ενότητα. Υπάρχουν διαφορετικές ανάγκες και προτεραιότητες στη κάθε περιοχή έτσι ώστε να γίνει ένας Δήμος που όλοι μαζί ονειρευόμαστε.
Πλέον η Διοίκηση θα πρέπει να βασίζεται με επίκεντρο τον άνθρωπο και έμφαση στην εξεύρεση οικονομικών πόρων πέραν από την κρατική επιχορήγηση. Έτσι ο Δήμος θα μπορεί να βοηθήσει τους συνδημότες μας που έχουν περιβλήματα αλλά και να βελτιώσει τις καθημερινές συνθήκες ζωής όλων μας.
Οι δημότες δικαιούνται ειλικρινείς απαντήσεις και όχι μεσοβέζικες κουβέντες και αδιαφορία όπως κάνουν οι επαγγελματίες πολιτικοί. Προσωπικά ήμουν πάντα ανήσυχος και ενεργός πολίτης και έτσι θα παραμείνω όσο μπορώ. Εκείνο που με ανησυχεί περισσότερο είναι η παθητική στάση και η αδιαφορία. Η κοινωνική και οικονομική κρίση που περνάμε δεν είναι δικαιολογία για απραξία.
Το αύριο δεν μπορεί να περιμένει, είναι η ώρα να γυρίσουμε σελίδα με νέα φιλοσοφία, με νέες ιδέες και απόψεις, με ένα νέο μοντέλο διοίκησης του Δήμου αλλά πολύ περισσότερο με διαφορετικό οικονομικό και αναπτυξιακό μοντέλο μακριά από αυτά που επικρατούσαν τόσα χρόνια
Στηρίζω την Υποψηφιότητα του Κώστα Μπάκα για νέο Δήμαρχο του Δήμου Παλλήνης με το συνδυασμό Ανεξάρτητη Δημοτική Συμμαχία "Όλοι Μαζί" γιατί είναι ένας άνθρωπος νέος με νέες ιδέες, αυτοδημιούργητος, υπεύθυνος, σοβαρός με άψογη επαγγελματική κατάρτιση και με πολύ επιτυχημένο έργο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Όλοι μαζί έχουμε χρέος απέναντι στον τόπο μας, απέναντι στα παιδιά μας και απέναντι στους εαυτούς μας να παλέψουμε για την πόλη που όλοι θέλουμε, για αυτά που επιθυμούμε.
Όλοι μαζί μπορούμε να γυρίσουμε σελίδα για το καλό της πόλης μας, για τη νέα γενιά, για τα παιδιά μας.


Τουρκάκης Αριστείδης
Πολίτης Δήμου Παλλήνης
Πρ. Πρόεδρος Δημοτικής Ενότητας Ανθούσας

Εσείς κάνατε Like στη σελίδα μας? Πατήστε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου