Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

ΠΑΛΛΗΝΗ: Παίζουμε Lego λαϊκισμού; Όχι, ευχαριστώ!


Έπειτα από αλλεπάλληλα δημοσιεύματα κάποιου κυρίου Δημητριάδη, διευθυντή της εφημερίδας Η Φωνή Του Γέρακα που εκδίδεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο του Γέρακα «Η Πηγή» αποστείλαμε στην εφημερίδα και το ΔΣ του συλλόγου επιστολή διαμαρτυρίας.

Η αντίδραση του συλλόγου και του κ. Δημητριάδη ήταν άμεση, οφείλουμε να ομολογήσουμε. Το ίδιο απόγευμα, χωρίς φυσικά να μας ενημερώσει ως όφειλε, δημοσίευσε διαδικτυακά την επιστολή μας με την απάντησή του συνημμένη στη δημοσίευση.

Διαβάστε εδώ και τις δύο επιστολές.

H διάθεση και η πρόθεση του κ. Δημητριάδη να μας καλέσει σε ένα κοινό παιχνίδιLego κατασκευής ενός οικοδομήματος λαϊκισμού, τουβλάκι το τουβλάκι, προφανής και έκδηλη. Τιμητική η πρόσκληση, όμως έχουμε κρατήσει το συγκεκριμένο παιχνίδι ως μία όμορφη παιδική ανάμνηση.

Θα απαντήσουμε, λοιπόν, για πρώτη και τελευταία φορά, καθώς ο Δήμος μας έχει να λύσει πολύ σοβαρότερα προβλήματα από τις προσωπικές ανησυχίες του διευθυντή της εφημερίδας.

Καταρχήν, ευχαριστούμε πολύ για την επιβεβαίωση ότι η εφημερίδα αποτελεί επίσημο όργανο του κ. Ζούτσου, καθώς ξεκαθαρίζετε ότι:

«Το ύφος και η στάση της εφημερίδας Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΓΕΡΑΚΑ, είναι φυσικά διαθέσιμα προς κριτική, μπορεί ο οποιοσδήποτε αναγνώστης να συμφωνήσει ή όχι με αυτά, όμως σας υπενθυμίζουμε πως είναι στοιχεία που καθορίζονται αποκλειστικά από το Δ.Σ και τη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου ΠΗΓΗ, από κανένα άλλον! Το Δ.Σ του Συλλόγου ΠΗΓΗ εγκρίνει την θεματολογία της εφημερίδας, και φυσικά τα ενυπόγραφα άρθρα τα οποία δημοσιεύονται σε αυτήν.»

Η θεματολογία, λοιπόν, και πολύ δε περισσότερο τα «ενυπόγραφα άρθρα» στην κρίση κάθε αντικειμενικού και στοιχειωδώς ευφυούς αναγνώστη σας.

Εμείς δεν ζητήσαμε καμμία μεταμέλεια (τουλάχιστον, με ένα «λ», πολύ δε περισσότερο με δύο) παρά μόνο επανόρθωση. Αν και η λέξη «επανόρθωση» σας ενοχλεί τότε να την μετατρέψουμε σε «διόρθωση». Διόρθωση της εκ παραδρομής χρήσης αποσπασμάτων, εν είδη μονταζιέρας, άρθρου του υποψήφιου Δημάρχου μας κ. Βολιώτη (βλ. άρθρο του κ. Δημητριάδη με τίτλο «ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΑΛΑΖΟΝΕΙΑΣ ή ΑΠΛΑ ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΜΕΘΟΔΩΝ… ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΜΕΛΕΙΑΣ, τεύχος Μαρτίου 2014). Διόρθωση της εκ παρεξηγήσεως απόδοσης χαρακτηρισμών όπως «θράσος» και «αναίδεια», «φθηνό λαϊκισμό» και «αμάθεια» (βλ. δημοσίευση με τίτλο «Δημοτικές Εκλογές 2014/Ένα ακόμα «ταξίδι» ξεκινά», τεύχος Μαρτίου 2014, του κ. Δημητριάδη, ο οποίος χάθηκε και σε μία χρονοδίνη μεταφράζοντας σε έργα τετραετίας τις εξαγγελίες έργων τον Μάρτιο του 2013 και την έναρξή τους τον Δεκέμβριο του 2013- Ιανουάριο του 2014). Όμως, διαπιστώνουμε ένα ιδιαίτερο ταλέντο στην κλιμάκωση των ύβρεων από πλευράς σας. Και ως… Πολιτιστικός Σύλλογος προάγετε με ιδιαίτερο τρόπο τον πολιτισμό.

Ίσως, να έγινε λάθος και από εμάς που υπολογίσαμε ως εξάμηνο το πεντάμηνο Ιανουαρίου-Μαϊου 2014. Συγχωρήστε μας για την υπέρ του Δημάρχου στρογγυλοποίηση του χρονικού διαστήματος.

Να υπενθυμίσουμε στον αρθρογράφο και εκπρόσωπο ότι οι «μέθοδοι… πολιτικής μεταμέλειας» είναι εμπνεύσεως ανθρώπων και καθεστώτων που είχαν ως θύματα το χώρο που εμείς εκπροσωπούμε και αισθανόμαστε υπερήφανοι που ουδέποτε μεταμελήσαμε και παραμείναμε πιστοί στα ιδεώδη μας. Όμως, δεν μπορούσαμε να περιμένουμε κάτι πιο άστοχο από έναν άνθρωπο που θεωρεί ότι ζει σήμερα σε συνθήκες ιδανικής δημοκρατίας και στηρίζει την επίθεσή του στο επιχείρημα «Όμως επειδή σήμερα έχουμε ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ πολίτευμα». Να σας υπενθυμίσουμε απλώς τις δεκάδες Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που παραγκώνισαν το Κοινοβούλιο, τους χιλιάδες συμπολίτες μας που αυτοκτόνησαν, τους εκατοντάδες ανθρώπους που διώκονται δικαστικά επειδή τόλμησαν να διεκδικήσουν το δίκιο τους και να προστατέψουν τον τόπο τους (βλ. Κερατέα, Σκουριές κ.ά.), τους τόνους χημικών που απλώνονται στην ατμόσφαιρά μας από τις δυνάμεις καταστολής, τους 2,5 εκατομμύρια άνεργους συμπολίτες μας, το 35%-40% των φτωχών Ελλήνων και αρκετά άλλα παραδείγματα δημοκρατίας.

Να σας υπενθυμίσουμε, επίσης, ότι ο σύλλογος που εκπροσωπείτε κ. Δημητριάδη είναι Πολιτιστικός και όχι Πολιτικός. Πιθανώς να θεωρήσατε την αφαίρεση μιας συλλαβής απλώς ένα λεκτικό παιχνίδι, μα στην περίπτωση ενός συλλόγου είναι ένα δεοντολογικό ζήτημα. Από το Πολιτιστικός στο Πολιτικός είναι μακρύς ο δρόμος. Και δεν καλύπτεται με εξομολογήσεις σε φαντασιακούς εξομολογητές. Ουδείς σας ζήτησε να μεταμεληθείτε, μα αν αισθάνεστε αυτή την ανάγκη, υπάρχουν καταλληλότεροι άνθρωποι και καταλληλότεροι χώροι για να σας δεχθούν.

Όσο για την ατυχή εξομοίωση της εφημερίδας ενός Πολιτιστικού Συλλόγου με τον ιστότοπο μιας Δημοτικής Παράταξης φοβούμεθα ότι απλώς μαρτυρά τη σύγχυσή σας και το… φόβο του πιθανού υποψηφίου δημοτικού συμβούλου ενός αποτυχημένου συνδυασμού πριν τις εκλογές. Ο ιστότοπός μας είναι όργανο παράταξης. Η εφημερίδα σας είναι έντυπο Πολιτιστικού Συλλόγου. Εκτός αν θεωρείτε ότι έχει αναλάβει τον… ιερό αγώνα υπεράσπισης του Δημάρχου και της επανεκλογής του. Τότε, ίσως, να έπρεπε να σκεφτείτε την αλλαγή του τίτλου.

Καλό, τέλος, θα ήταν και ο Δήμαρχος να αναζητήσει διαφορετικούς τρόπους προπαγάνδισης του έργου του και δη Μέσα που θα εκπορεύονται από την δική του παράταξη. Δική του εφημερίδα, δικό του ιστότοπο κ.ο.κ. Τω αυτώ και οι αυτόκλητοι υποστηρικτές του.

Το δικό μας μέλημα δεν θα είναι να κολλήσουμε ακόμα ένα τουβλάκι λαϊκισμού στη δική σας κατασκευή.

Αντιθέτως, έχουμε επιλέξει κατασκευές δημιουργικές, που θα πάνε το Δήμο μας μπροστά με διαφάνεια, αξιοκρατία, ήθος, αλληλεγγύη, ειλικρίνεια, συμμετοχή και δημιουργία κόντρα σε κάθε δύναμη εκμετάλλευσης και σκοταδισμού.

Επιτροπή Επικοινωνίας δημοτικής παράταξης Παλλήνης
"Παρέμβαση για έναν άλλο Δήμο"pa-pallini

Εσείς κάνατε Like στη σελίδα μας? Πατήστε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου