Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

ΠΑΛΛΗΝΗ: WWW HARVAT(I). COM COM

Kύριε Διευθυντή, αν σήμερα μετά το (electro) sock που έχουμε υποστεί ως πολίτες, επικρατήσει και πάλι ο «Μαυρογιαλουρισμός», που κάποιοι μεταφέρουν από «κονάκι» εις «κονάκιον», ως νοοτροπία στην επιλογή της δημοτικής μας αρχής, η αλλαγή που όλοι επικαλούμαστε πότε θα γίνει;
Με τιμή, Νεόφτωχος (Αντι-Καρα-γιαλούρος..).
Τέθηκε δημόσια στην κρίση των δημοτών, η διακήρυξης ίδρυσης ανεξάρτητου αυτοδιοικητικού συνδυασμού, με επικεφαλής και υποψήφιο Δήμαρχο τον συμπολίτη μας Πολικό Μηχανικό και πρ. Αντιδήμαρχο Κώστα Μπάκα, ο οποίος και θα διεκδικήσει την διοίκηση του δήμου στις προσεχείς δημοτικές εκλογές.
Σε μια…πρώτη ανάγνωση της διακήρυξης, βρήκαμε ένα κείμενο διαφορετικό σε ύφος, απλό στην έκφραση, μεστό σε περιεχόμενο, σαφές σε νοήματα, χωρίς υπερβολές και περιττές αναφορές και προ πάντων κεντρίζει το ενδιαφέρον για συμμετοχή στην πρόσκληση του τίτλου: « ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ».
Τώρα που ο Κωνσταντάς αφαίρεσε την παπαγαλίνη από τα εγκλωβισμένα σε αυτοσχέδια… διαπλεκόμενα πλέγματα παπαγαλάκια, τα οποία μεταλλάσουν το κουτσομπολιό σε….μάθημα και το μαθαίνουν…. παπαγαλία, να δούμε τι θα παπαγαλίζουν. Θα πείτε αυτά έχουν μεταλλαχθεί τα ίδια σε….μηρυκαστικά, αν δεν αυτό – τροφοδοτούνται με παπαγαλίνη μηρυκάζουν την μασημένη…..
Και κάτι..... σχετικό με το παραπάνω και αφορά περιπλανόμενα ντουέτα ή κουαρτέτα. Πορευτείτε όποιον δρόμο ή σοκάκι βρίσκεται μπροστά σας (παλιά σας τέχνη κόσκινο), αδιαφορούμε παντελώς. Πείτε την αλήθεια και δημόσια, σταματήστε όμως τις ψευτιές και τη λασπολογία στα μουλωχτά και μάλιστα με τα υλικά που εσείς προ ολίγου….. κουβαλούσατε. Μας έχετε φέρει στο αμήν! Η ανοχή τέλος…..
Το γιόρτασαν οι γυναίκες την καθιερωμένη μέρα της γιορτής τους, αν και πολλές την…αναθεμάτισαν. Να ευχηθούμε όλοι μας να μην ξαναυπάρξουν οι τελευταίες πουθενά στον κόσμο. Ευχόμαστε λοιπόν χρόνια πολλά στην γυναίκα μάννα, στη γυναίκα σύζυγο, γιαγιά, σύντροφο, ερωμένη, εργαζόμενη μάννα, εργαζόμενη, γυναίκα φίλη. Ίσως οι άντρες να έπρεπε ή να ήθελαν να κάνουν ειδική αναφορά σε δύο ακόμη περιπτώσεις: η μία είναι η γυναίκα νοσηλεύτρια με την ευρεία έννοια της περιποίησης των αδυνάτων, των αρρώστων και των γερόντων. -(……).
«Παλιά του τέχνη κόσκινο» ή «Τι έχεις Θανάση τι είχα πάντα» ή «Τα ίδια Παντελάκη μου τα ίδια Παντελή μου», τουτέστιν, παρακολουθούμε το ίδιο πλάνο εδώ και δεκαετίες…. Παραμονές εκλογών και κάποιοι δήμαρχοι μεταφέρουν διαλαλώντας την φτωχή και ήδη γνωστή πραμάτεια τους από συνοικία σε συνοικία, για να υπ-ενθυμίσουν μάλλον την παρουσία τους, (νάμαστε και μας, Άξιος ο μισθός μας!)
Θα πείτε γιατί διακρίνονται κάποια ίχνη ειρωνείας, (αν υπάρχουν), στο παραπάνω σχόλιο-θέση; Δεν θα έπρεπε άραγε να υπάρχουν τέτοιες ή παρόμοιες επαφές με τους πολίτες; Βεβαίως πρέπει και όχι μόνο πρέπει, αλλά επιβάλλεται να επαναλαμβάνονται κατά τακτά χρονικά διαστήματα με σκοπό την ειλικρινή αλληλοενημέρωση και όχι να μεταβάλλονται σε περιστασιακές παραταξιακές μαζώξεις. Αυτό δεν είναι επιλογή του κάθε δημάρχου, είναι υποχρέωσή του. Και δικαίωμα του κάθε πολίτη να εκφράζεται για όλα τα θέματα που επηρεάζουν την τσέπη του και τις συνθήκες της ζωής του.
Άλλωστε όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι δεκαετίες πίσω, πιθανολογείται από εμφανίσεως Πασόκ, περιελάμβαναν τις «διαβουλεύσεις με τους δημότες» ως βασικό επικοινωνιακό στοιχείο των προεκλογικών τους επιλογών, για να μείνουν στη συνέχεια «πτερόεντα» της δικής τους ρητορικής και να προσφέρουν μια πικρή γεύση περιφρόνησης και ένα αίσθημα κοροϊδίας στο ήδη πληγωμένο ηθικό των πολιτών!
Και μετά την ένοχη και προκλητική περιφρόνηση της γνώμης των κατοίκων, Νάσου πετιούνται ξαφνικά οι περί τα δημοτικά μας, φτιάχνουν την ατζέντα, τυπώνουν με τα λεφτά μας «φυλλαδιο-καλέσματα», τα σκορπίζουν σε νέο-ασφαλτο-στρωμένους και σε λακουβο-πληγωμένους δρόμους, χωρίς διάκριση είναι αλήθεια, και τι μας λένε λέτε; «Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΆΕΙ»! χι…χι..χι… και μείς λέγαμε ότι είναι ΑΜΕΤΡΗΤΗ !
Και εκεί που σ΄ έχει πιάσει «ακατάσχετο» και νευρικό γέλιο, να και το μήνυμα στο κινητό, που το΄ χεις ξεχασμένο μέσα στο τσαντάκι σου στο διπλανό κάθισμα. Το ανοίγεις με την ανάλογη περιέργεια, νάσου ο φίλος δημ. σύμβουλος και τι λέει λες; «Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ»! ξανά χι..χι..
Τι λες ρε μεγάλε! εδώ προχθές έλεγες ότι ούτε και η δική σου γνώμη μετράει, κάνει ότι θέλει ο «ενός ανδρός αρχή» δήμαρχος! Βρισκόσαστε σε διαρκή εκούσια σιωπή προτάσεων και αναγκαστική αποσιώπηση γεγονότων. Εν πάση περιπτώσει, πέστε τουλάχιστον που αναφέρεσθε, που θα γίνει ή προσ - μέτρηση; Σ΄ αυτά που έγιναν; Σ΄ αυτά που θα γίνουν μετά τις εκλογές; ή στα του τελευταίου διμήνου; Μάλλον κάνετε πλακίτσα ή….για να περνάει η ώρα!
Αν δεν μας διακατείχε το κόμπλεξ της ανωτερότητας κατά μερικούς ή της κατωτερότητας κατά τους υπόλοιπους, ( to complex standard diladi), δεν θα… τρώγαμε τόσο χώρο. Έλα μου όμως που η κοροϊδία μας…kompleksari ρε γαμώτο! Τελειώνοντας δεν θα ασχοληθούμε ούτε με την επιδεικτική αποχή των πολιτών, ούτε με την…. «δημοκρατική» διαδικασία που επιβάλλεται στην διαβούλευση. Εκείνο όμως που πρέπει να γνωρίζετε και που οι πολίτες γνωρίζουν πολύ καλά είναι ότι:
Για όλα αυτά τα….μεγάλα οραματικά επιτεύγματα που διαλαλείτε περιφερόμενοι άκαιρα, δύο μήνες πριν από τις εκλογές, δεν είναι τίποτα περισσότερο από την στοιχειώδη υποχρέωση διαχείρισης των θεμάτων του δήμου και για τα οποία σας πλήρωσε ο λαός. Αν έχετε κάποια αντίρρηση, πείτε μας καθαρά και ευδιάκριτα, τι θα μπορούσατε να μην κάνετε και να πληρώνεστε….. Αν πάλι κάνατε κάτι παραπάνω από το καθήκον σας, πείτε το καθαρά και ευδιάκριτα να σας χειροκροτήσουμε και οι εκτός…βεληνεκούς! 

Εμπνευσμένη επιστολή αναγνώστη

http://eisodos17.blogspot.gr/

Εσείς κάνατε Like στη σελίδα μας? Πατήστε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου