Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Κορωπί: Η ταλαιπωρία των πολιτών στη ΔΕΗ και ο δήμος


Έντονα διαμαρτύρονται οι Κορωπιώτες αλλά και όσοι πολίτες από άλλες περιοχές επισκέπτονται τα γραφεία της ΔΕΗ στο Κορωπί τα οποία μετεγκαταστάθηκαν σε νέο κτίριο επί της οδού Βασ. Κωνσταντίνου 250.

Όπως καταγγέλλουν στο notioanatolika.gr, σε ώρες αιχμής, υφίστανται απίστευτη ταλαιπωρία αφού είναι υποχρεωμένοι να περιμένουν εκτός των γραφείων σε ατελείωτες ουρές εκτεθειμένοι στη βροχή, στο κρύο ή – όταν αλλάζουν οι καιρικές συνθήκες, στον καυτό ήλιο.

Παράλληλα δημιουργείται στο σημείο κυκλοφοριακό αλαλούμ με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται και οι διερχόμενοι οδηγοί ενώ να υπάρχει και κίνδυνος για πρόκληση ατυχημάτων.

Οι πολίτες όπως ήταν φυσικό αποτάθηκαν στον Δήμο Κορωπίου μη γνωρίζοντας όμως ότι για τα όσα συμβαίνουν σε καθημερινή σχεδόν βάση στα γραφεία της ΔΕΗ δεν ευθύνεται η δημοτική αρχή.

Παρά ταύτα, σύμφωνα με ανακοίνωσή της, προσπάθησε να επιστήσει την προσοχή στους υπεύθυνους της ΔΕΗ για την ταλαιπωρία των πολιτών.

Φαίνεται όμως, όπως προκύπτει και από απαντητικό έγγραφο της Επιχείρησης, ότι τα στελέχη της έχουν άλλη αντίληψη περί εξυπηρέτησης των πολιτών – καταναλωτών ηλεκτρικού ρεύματος.

Ο δήμος από την πλευρά του κάνει σαφές, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωση που εξέδωσε ότι «είναι αυτονόητο το δικαίωμα των καταναλωτών να έχουν άποψη για πολλά στραβά ή μη των δημοσίων υπηρεσιών ή να διαμαρτύρονται για την πολιτική της ΔΕΗ ή της κυβέρνησης που επέτρεψε π.χ. να υπάρχει χαράτσι στους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Η απόφαση της διοίκησης της ΔΕΗ να διαχωρίσει τα τμήματά της, σε εμπορικό και τεχνικό, και να επιλέξει την ενοικίαση άλλου κτιρίου σε περιοχή του Δήμου μας, για τη στέγαση του εμπορικού τμήματος, είναι αποκλειστικά δική της ευθύνη.

Αν φυσικά έκλεινε όλα τα καταστήματά της στον Δήμο μας θα είχαμε πολιτική παρέμβαση του Δήμου για να ματαιωθεί η απόφασή της για προφανείς λόγους όπως μάλιστα κάναμε με επιτυχή έκβαση, για την Εφορία, το ΙΚΑ κα.».

Βέβαια ενημερώνει και τους διαμαρτυρόμενους πολίτες ότι μπορούν να υποβάλλουν εκ νέου έγγραφη διαμαρτυρία για τα όσα υφίστανται στα νέα γραφεία του εμπορικού τμήματος της ΔΕΗ Κορωπίου.

Τέλος διευκρινίζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι «ο Δήμος Κρωπίας δεν φέρει καμιά ευθύνη για την απόφαση μιας κρατικής επιχείρησης να ξενοικιάσει ένα ακίνητο και να επιλέξει άλλο παραμένοντας και πάλι στο Κορωπί».

Εσείς κάνατε Like στη σελίδα μας? Πατήστε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου